Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Amplasare viitoare casa – in fata sau in spatele curtii?


Am cumparat un teren cu deschidere de 20 m si lungime de 50 m si nu stiu ce amplasare sa aleg pentru viitoarea casa. Pe de o parte mi-ar placea sa o am mai aproape de drum si poarta, ca sa am cat mai multa curte libera in spate, unde sa nu ma vada nimeni, pe de alta parte imi place si ideea sa am casa departe de drum, sa nu vada in casa oricine trece pe drum. In centrul curtii mi se pare stupid sa o asez, ca o sa fie ca gaina in drum si curtea irosita. Va rog sa ma ajutati sa aleg amplasarea casei asa cum ar fi cel mai bine.


Intrebare de la Leon, pe adresa redactiei: Amplasare viitoare casa – in fata sau in spatele curtii?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

C.E.B. in ianuarie 21st, 2019

Buna ziua.
Pentru toate informatiile:
-sugestii, mentenanta, solutii tehnice si arhitecturale;
-expertiza tehnica;
-arhitectura – proiectare;
-realizare constructii la rosu;
-realizare constructii la cheie;
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Renata in ianuarie 22nd, 2019

Cred ca depinde si unde bate soarele mai mult. De exemplu daca soarele acopera mai mult partea din spate a curtii as avea grija sa asez casa in cel mai insorit loc, ca sa nu consum prea mult pentru incalzirea ei iarna. Si mai depinde si de designul casei, pe unde se face intrarea si unde ies geamurile importante. E frumos sa ai casa departe de drum dar e adevarat ca nu te mai poti ascunde de trecatori, ca se va vedea in curte de la drum.

Chibiț in ianuarie 22nd, 2019

Bună ziua!
După ce stabiliți designul casei şi punctele cardinale, împreună cu arhitectul puteti face simulări privind amplasarea casei în teren (încercați să tineți cont şi de traficul existent în zonă).
Cu stimă şi respect.

Vali in ianuarie 22nd, 2019

Macar la 4m de drum ca sa ai loc sa deschizi portile, sa bagi masina. Mai depinde de vecini si de soare. Punctele cardinale le stabiliti dupa soare, si cu diverse aplicatii pentru telefon. Designul casei incluzant amplasamentul camerelor il stabiliti dupa ce identificati punctele cardinale ca sa aveti foarte putine/mici ferestre la Nord. Aveti nevoie de o intrare prin fata la drum, si secundara daca doriti in spate spre terasa. De ex eu am dorit sa am lumina si in bucatarie(amplasata pe peretele nordic) si am facut-o un pic iesita in afara: 2.2m ca sa am lumina dinspre sud si vest. Toate acestea vi le va spune si arhitectul dar va merge mai repede daca va faceti o idee de acum ce doriti.

Leon in ianuarie 22nd, 2019

Stiu ca trebuie sa tin cont in primul rand de punctele cardinale, dar ma gandeam sa aflu din experientele voastre si niste aspecte pur practice legate de pozitia fata de vecini, de structurarea si impartirea pe zone a curtii si gradinii etc. Probabil ca o sa asez casa in fata pana la urma, la vreo 10 m de gard, o sa las spatiu pentru parcare si in rest o sa plantez o livada, urmand sa amenajez zona de relaxare in partea din spate a casei. Dupa cum arata terenul o sa am mai mult soare in spatele curtii asa ca acolo o sa vreau sa am dormitoarele (plus liniste) si livingul cu iesirea in terasa si o sa las bucataria si baile spre strada. Sa vad ce proiect o sa gasim.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii