Categorii
Intrebari de la cititori

Cand bate vantul fumul din soba intra in casa

Buna ziua, am sobe de teracota, locuiesc undeva la tara. Cand bate vantul intra fumul in casa din soba, se intoarce si nu am reusit sa identific problema. De ce impinge fumul inapoi, singura legatura am facut-o cu zilele in care e vant.


Intrebare de la Ligia, pe adresa redactiei: Cand bate vantul fumul din soba intra in casa.

6 răspunsuri la “Cand bate vantul fumul din soba intra in casa”

Lipsa tiraj datorat coșului insuficient de înalt sau a secțiunii pre mici. O alta cauza, sobe și cos pline de funingine

Soba e curatata, ce inseamna sectiune? Se refera la diametru? Cosul este aproape de coama casei, cu jumatate de metru mai jos, dar de ce doar cand bate vantul intra fumul in casa? Daca era de la cosul de fum ar fi intrat mereu.

Soba e noua sau a mai fost folosita si in alti ani ? Daca-i noua, a fost prost facuta. Daca a mai fost folosita, trebuie desfacata, incepand de sus, bucutica cu bucatica si curatata temeinic, apoi re-tencuita si, daca meseriasul considera, inaltat cosul de fum cel putin pana la coama casei (daca nu are, de pus si o protectie deasupra cosului sa nu intre ploaia sau zapada si sa atenueze din puterea vantului. Cred ca cel mai bine luati direct legatura cu cel ce a facut soba, daca este posibil.Nu-i de joaca !!

@ Ligia cosul ar trebui sa aiba minim 6m si daca nu ajunge cu aceasta dimensiune peste coama casii cu minim 0,6m trebuie inaltat,fiind mai jos cind bate vintul curentii turbionari care se formeaza pe coama imping fumul in cos

Salut am doua sobe si cand bate vantul se aude in casa zici ca sunt fantome. nu scoate fum – cauze?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *