Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cand bate vantul fumul din soba intra in casa


Buna ziua, am sobe de teracota, locuiesc undeva la tara. Cand bate vantul intra fumul in casa din soba, se intoarce si nu am reusit sa identific problema. De ce impinge fumul inapoi, singura legatura am facut-o cu zilele in care e vant.


Intrebare de la Ligia, pe adresa redactiei: Cand bate vantul fumul din soba intra in casa.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

gelu in ianuarie 15th, 2019

Lipsa tiraj datorat coșului insuficient de înalt sau a secțiunii pre mici. O alta cauza, sobe și cos pline de funingine

Ligia in ianuarie 15th, 2019

Soba e curatata, ce inseamna sectiune? Se refera la diametru? Cosul este aproape de coama casei, cu jumatate de metru mai jos, dar de ce doar cand bate vantul intra fumul in casa? Daca era de la cosul de fum ar fi intrat mereu.

cristian in ianuarie 15th, 2019

Saltati cosul cu 1m mai sus decat coama casei.

Silviu in ianuarie 16th, 2019

Soba e noua sau a mai fost folosita si in alti ani ? Daca-i noua, a fost prost facuta. Daca a mai fost folosita, trebuie desfacata, incepand de sus, bucutica cu bucatica si curatata temeinic, apoi re-tencuita si, daca meseriasul considera, inaltat cosul de fum cel putin pana la coama casei (daca nu are, de pus si o protectie deasupra cosului sa nu intre ploaia sau zapada si sa atenueze din puterea vantului. Cred ca cel mai bine luati direct legatura cu cel ce a facut soba, daca este posibil.Nu-i de joaca !!

Stefan 51 in ianuarie 17th, 2019

@ Ligia cosul ar trebui sa aiba minim 6m si daca nu ajunge cu aceasta dimensiune peste coama casii cu minim 0,6m trebuie inaltat,fiind mai jos cind bate vintul curentii turbionari care se formeaza pe coama imping fumul in cos

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii