Categorii
Intrebari de la cititori

Casa structura portanta si caramida sau structura cadre si bca ytong?

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cat de repede puteti. Sunt cu proiectul la arhitect si sunt in dilema. Ce sa aleg: casa cu structura portanta si caramida sau structura pe cadre si bca ytong? Am citit ca toate blocurile au structura pe cadre pentru ca asigura o rezistenta mai mare la cutremure.


Sincer nu imi place cand vad caramida cat de casanta e, plus ca la izolatie toate diblurile acelea cand o sa fie introduse in caramida o sa sparga rau caramida. Va rog un sfat, structura cadre sau portanta si caramida? Maine merg la arhitect, daca cititi azi aceasta intrebare va rog un sfat. Multumesc.

Intrebare de la Sebastianm, pe adresa redactiei: Casa structura portanta si caramida sau structura cadre si bca ytong?

3 răspunsuri la “Casa structura portanta si caramida sau structura cadre si bca ytong?”

Buna seara. Este structura pe cadre si zidarie(din caramida,BCA, etc) si zidarie portanta. La prima solutie se toarna intai betonul, fundatii, stalpi, grinzi , placi si apoi se zideste.
La a doua solutie se toarna fundatiile, se lasa mustati pentru stalpi, se zideste si se toarna stalpii, grinzile si placa.
Diblurile intra in caramida in ambele situatii.
Problema e ca la zidarie portanta dimensiunile stalpilor si grinzilor pot fi mai mici decat la cadre.
Deci beton ceva mai putin.
Cu respect
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Buna ziua.
Pentru toate informatiile, sugestii, mentenanta, expertiza tehnica, arhitectura – proiectare solutii tehnice si arhitecturale si executia lucrarii la rosu sau la cheie va stam la dispozitie cu profesionalism. Va rugam sa ne contactati telefonic.
„CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
Efectuam lucrari in toata tara !!!
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

BUNA ZIUA
Indiferent de sistemul construiv care il alegi [cadre sau samburi] rezistenta la cutremure trebuie sa fie la fel. Daca alegeti sistemul constructiv pe cadre aveti avantajul sa compartimentati interiorul casei cu ziduri cum doriti, iar la varianta cu samburi zidaria ramane ca in proiect . Dezavantajul la constructia pe cadre este ca : 1 – trebuie sa faceti casa patrata sau dreptunghiulara [ca la blocuri] , 2 – consum mult mai mare de fier.
Pt alte detalii 0724156676 sau e-mail vilmacomp1969@yahoo.com
STIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *