Categorii
Intrebari de la cititori

Cat de inalta sa fie elevatia pe teren plan?

Buna ziua. Imi construiesc anul acesta o casa si imi plac cele cu elevatie mai inalta pentru ca voi face si o terasa exterioara. Daca fundatia se sapa la o adancime in functie de zona, elevatia cred ca pot sa aleg eu cat de inalta sa fie (deasupra pamantului). Pe terenurile in panta, unde terenul coboara, elevatia iese chiar si peste un metru desupra pamantului, uneori si mai mult, insa in cazul meu cu terenul de casa plan, fara panta, cat recomandati maxim sa o fac?


Intrebare de la Gelu, pe adresa redactiei: Cat de inalta sa fie elevatia pe teren plan?

8 răspunsuri la “Cat de inalta sa fie elevatia pe teren plan?”

Buna ziua. Da, inaltimea o puteti alege numai ca trebuie sa aveti in vedere si nr de trepte de urcare. O casa cu multe trepte la intrare e frumoasa si te si ajuta sa faci sport chiar daca nu vrei. Problema e sa nu te viziteze batranii.
Cu respect
0769214470

Bună seara!
ConIon are dreptate. Vă hotărâți câte trepte doriți să urcați/ coborâți și așa stabiliți înălțimea elevației.
Cu stimă și respect!

Asa este, dar ce se fac batranii care stau la bloc, la etajul doi de exemplu. Ma gandesc ca un avantaj apare si cand sunt ploi abundente daca elevatia este mai inalta. Trebuie facut si un calcul sa vad ce diferenta de bani iese la beton turnat daca fac elevatia la un metru.

Daca construiti cu etaj sau mansardat nu este nevoie de mai mult de 60 de la fundatie Eu am 70 pe teren cu panta 20cm si mi se pare mult. Cel mai bine vizitati cateva case cu elevatie de 60 si unele cu 1m sa va faceti o idee.

@Gelu. Calculul nu se rezumă numai la beton ci şi la necesarul de fier. Daca ploua si se ridica apa la mai mult de 30 cm este o mare problema(rupere de nor, situatie temporara). Ca idee, daca ploua cu 100 l/ mp aveti 10 cm înălțime apă în curte. Până la 60 mai este cale lungă. Dar, fiecare hotărăşte după cum vrea. Eu am o elavatie de 60 cm.
Cu stimă şi respect.

din cate vad la voi 60 cm ar fi ideal, pana la urma era un moft de-al meu sa fie terasa mai sus. Mi e mi-au placut cateva case cu elevatia inalta, dar e adevarat ca terenul pe care erau construite casele era in panta. Probabil raman la 60. Va multumesc.

Ii dau dreptate domnului Chibiț. Aveti apa curgatoare/torenti prin zona care poate/pot iesi din matca? A fost inundata zona vreodata? Daca da tinteste cat mai sus, dar intreaba si structuristul sa nu trebuiasca sa te duci si mai jos, depinzand mult de studiul geo pe care te sfatuiesc sa il faci pe bune. Chair daca terenul este mai moale/instabil iti poate arma si fundatia ca sa nu fii nevoit sa te duci la 1,5-2m adancime.
Ca o paranteza imi place elevatia mare ca nu poti vedea pe geam in casa stand in picioare langa ferastra. Am 1.7m inaltime de jos pana la baza ferestrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *