Categorii
Intrebari de la cititori

Caut un model de calorifer electric cu consum mic

Buna. Ce calorifer electric sa imi au cu consum mic? Pe emag si alte magazine exista zeci de modele si marci, din experienta voastra, cei care au calorifere (nu alte inventii noi), care are consumul cel mai mic?


Intrebare de la Giovani, pe adresa redactiei: Caut un model de calorifer electric cu consum mic.

6 răspunsuri la “Caut un model de calorifer electric cu consum mic”

Nu stiu ce sa zic. Asa de exemplu la aparatele de aer conditionat nu conteaza marca? Sau daca sunt aa, aaa a++ etc? Eu cred ca unele marci sunt mai bine facute si la calorifere electrice si au un consum mai mic sau mai mare de la model la model chiar daca la numar de kilowati sunt la fel. Din acest motiv intrebam

Conteaza cat de bine functioneaza termostatul. Daca doriti de ex 22 C in incapere si reglati caloriferul sau priza termostatata, intreruperea curentului si deci a functionarii va fi mai devreme daca caloriferul are 2000 sau 3000 W si este reglat la aceste trepte si mai tarziu daca este reglat pe 1000 W, deci consumul este cam acelasi. totusi, din experienta mea, am vazut ca regland la putere mai mica, de ex 1000 W pentru o incapere de 20 mp, caldura este mai constanta. Mai sunt panourile Econoheat de la Dedeman, au 400 W si fac fata chiar la incaperi de 12 mp si peste.

Deci putere cat mai mica combinata cu inmagazinarea caldurii de catre calorifer sau panou si, demn de mentionate, DE OBIECTELE DIN CAMERA! daca sunt obiecte care se incalzesc si retin caldura, contribuie si aceasta la incalzire. Asa functioneaza panourile cu infrarosu, insa vanzatorii lor nu spun ca depinde si de ce obiecte sunt in incapere. Semineele din metal care se vand acum au niste placi albe dintr-o roca care retine caldura si astfel se prelungeste efectul incalzirii. Altfel, ar fi ca niste butoaie de metal in care se da foc si stau negrii in jurul lor ca in unele cartiere americane pe strada.

Eu stiu ca toate caloriferele electrice au ulei. Interesant ar fi de stiut ce fel de ulei si cat retine caldura, precum si care ar fi raportule de convertire a energiei electrice in energie termica, aici pot exista diferente. ca sa poti recomanda o firma anume ar trebui sa ai mai multe calorifere de la firme diferite si sa le compari in aceeasi incapere si aceleasi conditii de temperatura. Probabil ca exista diferente si aceasta ar dori sa stie Giovani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *