Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala electrica vs gaz, consum si instalare

Centrala electrica sau pe gaz? Am si curent si gaze in zona, casa va fi gata anul acesta si vreau sa stiu ce e mai indicat ca si consum si preturi instalare: centrala gaz vs curent electric. Sfaturi?


Intrebare de la Geoni, pe adresa redactiei: Centrala electrica vs gaz, consum si instalare.

4 răspunsuri la “Centrala electrica vs gaz, consum si instalare”

Un kw ora la gaze costa 0,1356 lei fara tva.
Curentul e mult mai scump.
E simplu de facut socoteala

buna ziua
mai simplu… sa cistigi bani din furtisaguri ca sa optezi pentru curent cind ai si gazul la poarta,recomandarea mea ar fi pompa de caldura sol-apa

Bună seara!
De preferat este centrala pe gaz, chiar dacă investiția inițială este un pic mai mare (proiect, instalare, centrala în sine). Ulterior prețul plătit pentru încălzire este mult mai mic.
La o centrala pe curent electric (de 9 KW-necesar Kw) impedimente ar fi următoarele: lipsa circuitului separat pentru alimentarea cu energie electrică a centralei, lipsa apei calde menajere-nu toate centralele electrice fac apă caldă menajera și costurile pentru încălzire.
In final dumneavoastră decideți.
Cu stimă și respect.

In acest moment cea mai buna alegere este centrala pe gaz, curentul fiind mult mai scump decat gazul. Ca si preturi de instalare poate sa fie ceva mai mult gazul, dar si pentru centrala electrica iti trebuie instalatie care sa duca o putere mai mare, probabil de peste 10 -15 kW la o casa medie. Eu am centrala in condensatie Viessmann pe gaz, desi eram tentat de o pompa de caldura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *