Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa asez canapeaua si mobilierul TV in living?

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu amenajarea livingului. Este vorba de o camera patrata cu o latura de 3 m. Pe peretele opus usei livingului (in coltul opus) se afla usa de la balcon. Fereastra se gaseste pe mijlocul peretelui din stanga peretelui cu usa.


Nu stiu exact cum sa aranjez canapeaua, mobilierul pentru tv si obiectele de decor astfel incat sa fie o camera cat mai ergonomica si in acelasi timp comfortabila. Momentan in camera se afla doar un coltar, o masa si un tv, coltarul fiind asezat pe peretele opus feresteri insa uitatul la tv se face din lateral cumva. La coltar as putea renunta daca o canapea ar fi o alegere mai buna.

Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Cum sa asez canapeaua si mobilierul TV in living?

10 răspunsuri la “Cum sa asez canapeaua si mobilierul TV in living?”

Cum as face eu : tv pus pe peretele cu usa de intrare in living si viv-a-vis canapaeaua. Motivatie : lumina deranjeaza (mai ales ziua…) si da refelxe pe ecranul tv daca vine din fata tv, iar ochii sunt deranjati daca si lumina si tv-ul sunt pe acelasi perete. S-ar putea gasi si alte solutii, dar eu pentru asta optez.

Buna Roxana!

Silviu are dreptate si solutia de configurare a livingului propus de el este una buna, cu mentiunea ca poate fi efectuata si in oglinda: cu canapeaua pe peretele din stagna usii de intreare in living si cu mobila tv montata pe peretele opus.

In cazul in care nu obisnuiti sa stati in fata televizorului pe timpul zilei ci doar seara, puteti incerca si varianta asezarii coltarului cu spatele la fereastra si a televizorului cu mobila aferenta pe peretee opus ferestrei. Coltarul ar trebui sa aiba, in acest caz, bratul scurt pe dreapta, asa incat sa vina lipit pe peretele cu usa livingului. Desigur ca coltarul ar trebui sa fie unul compact, cu dimensiuni care sa nu impiedice deschiderea usii balconului. Daca insa lungimea acestui depaseste 240-250 cm, este mai dificil sa mergi pe aceasta varianta de configurare.

Pentru a anula efectul luminii asupra ecranului pe timpul zilei fereastra poate fi accesorizata si cu niste rolete textile, desi niste draperii bune ar rezolva aceasta problema cu usurinta.

Eu am incropit o schita cu varianta de amenajare propusa de mine, alegand sa folosesc in amenajarea livingului un coltar cu lungimea de 230 cm. Pana si un coltar atat de mic nu poate fi asezat pe niciunul dintre peretii pe care se afla cele doua usi.

Se poate pune tv-ul si pe colt, neaparat montat pe perete undeva la nivelul ochiului, privirea perpendiculara sa nu obositi. Din cate stiu la bloc usa de la balcon are si fereastra langa ea. Balconul este inchis? intra multa lumina pe usa/fereastra de langa el? Daca aveti lumina pe acolo multa nu puneti tv-ul pe acel perete. Un alt motiv este cum ati spus veti privi spre colt pentru ca nu puteti monta canapeaua perpendicular cu el, avand usa pe acel perete.
Din cate imi dau seama din amplasare aveti 2 pereti (sau 1 daca mai aveti o fereastra pe un perete pe care nu aveti usa) care sunt fara usa sau fereastra. Acolo va veni tv-ul lipit de perete pe suport.
Considerand Sud:usa intrare living, Nord-usa balcon(+fereastra), Vest-fereastra, Est-liber. Pe Est as pune tv-ul, si la Est canapeaua.
Daca mai aveti si mobila de pus se complica situatia.

Buna tuturor,

Multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate releveu pe care il aveam nu era foarte descifrabil asa ca am masurat. Camera este patrata, dar cu latura de 380 cm. Dimensiunea peretelui din stanga usei de la intrare masoara 290 cm, usa 90 cm.

Cum privim catre usa de la balcon avem peretele din stanga ei de 90 cm, usa de stiucla de 85 cm, nu are fereastra, si peretele din dreapta usei de 215.

orientarea este Nord usa intrare, sud usa balcon, est fereastra . Mentionez de asemenea ca in fata fereastrei se afla si un calorifer.

Fereastra masoara 147 cm. peretele din stanga ei 120cm iar cel din dreapta 113 cm.

Va pot trimite si cateva poze. Coltarul ar fi mai potrivit decat o canapea ?

Ne poti trimite cateva poze la andrei@casadex.ro si vom continua dialogul dupa ce le vom adauga mai jos, intr-un comentariu. Insa ca idee generala, cred ca lungimea reala a peretilor (380 cm) iti permite sa pastrezi coltarul.

Pentru usa de la balcon, ce ar fi mai potrivita: o roleta sau o draperie? Sau ce altceva as putea pune?

Multumim pentru imagini, Roxana!

Ce pot sa spun este ca, in opinia mea, coltarul este intr-adevar mult prea mare in raport cu spatiul din living. M-ar ajuta mult sa stiu ce lungime si adancime are. Insa daca ai incerca sa-l asezi asa cum ti-am recomandat in schita facuta zilele trecute s-ar putea sa nu mai para la fel de voluminos, devenind mai putin vizibil la intrarea in living. Asa, in pozitia pe care o ocupa acum, te „loveste” nainte sa intri in camera, e prea in drum, cumva, desi este la perete si nu in mijlocul camerei, asa cum recomand eu sa incerci sa-l asezi. Oricum, cei 80 cm in plus pe care ai descoperit ca ii are fiecare latura a livingului tau patrat conteaa enorm, schimba datele problemei, coltarul putand fi asezat fara nicio problema cu spatele la fereastra, la distanta de aceasta, asa incat sa nu obtureze caloriferul si caldura degajata de acesta, iar draperiile sa cada frumos. Am schimbat, asadar, in schita initiala canapeaua, alegand un model asemanator cu cel al coltarului tau, cu dimensiunile 266 x 171 cm, ca sa-ti poti face o idee cat din suprafata camerei ocupa o canapea de aceste dimensiuni si eventual sa compari cu coltarul tau. Insa cred ca ar trebui sa observi care este impactul pozitiei recomandate de mine in comparatie cu pozitia actuala a coltarului tau. Nu as renunta la el inainte sa incerc toate variantele de configurare posibile.

Cat despre usa balconului, daca ai alege sa o decorezi cu o draperie ar trebui sa montezi galeria la aceeasi inaltime cu galeria ferestrei, altfel nu va arata bine. Ca sa nu te complici poti incerca varianta unei rolete textile in ton cu draperiile ferestrei.

Victoria, iti multumesc mult de ajutor. Faci o treaba minunata pentru toti ce care iti scriem. O zi minunata tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *