Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum transformi radical un dormitor de apartament in doar 2 zile

1-dormitor mic de bloc inainte si dupa transformare


Sa zicem ca ti-ai cumparat sau ai inchiriat un apartament in care vrei sa te muti cat mai rapid, dar nu te multumeste aspectul dormitorului matrimonial. Ce faci in acest caz? Iti iei liber doua zile sau pur si simplu nu-ti faci niciun plan pentru weekendul care urmeaza si il transformi radical, amenajandu-l simplu si frumos.

Daca peretii dormitorului se prezinta bine, nu au nevoie de decopertare totala, ci doar de o zugraveala proaspata, cele doua zile libere ar trebui sa-ti fie mai mult decat suficiente pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului de reamenajare a camerei de odihna. Asigura-te doar ca in clipa in care te vei apuca de treaba vei avea deja cumparate toate cele necesare transformarii: vopsea lavabila in culoarea dorita, mobila potrivita si accesoriile care, stii bine, cantaresc zdravan in crearea imaginii unui interior. Aceiasi pasi trebuie urmati si atunci cand vorbim despre amenajarea unui dormitor de bloc, dar si a unuia dintr-o casa la curte.

Un exemplu de amenajare rapida a unui dormitor de bloc

Exemplul pe care l-am ales pentru ilustrarea articolului de astazi este unul care te poate incuraja in cazul in care nu crezi ca este posibil sa amenajezi atat de rapid un dormitor matrimonial, schimbandu-i radical aspectul. De doar doua zile au avut nevoie proprietarii camerei din imaginile de mai jos pentru a ii imprima aspectul unei incaperi moderne si relaxante.

La cumpararea apartamentului doi dintre peretii dormitorului erau zugraviti intr-o nuanta inchisa de rosu destul de greu de suportat. Cred ca este momentul sa fac o paranteza. Culoarea rosie este intr-adevar asociata trairilor pasionale si poate de aceea unii aleg sa o foloseasca in amenajarea propriilor dormitoare. Insa culmea este ca psihologii nu o recomanda in spatiile destinate somnului si odihnei, intrucat aceasta este un stimulent nervos si poate duce la crearea starilor tensionante si de nervozitate. Daca iti place atat de mult rosul si il vrei neaparat si in dormitorul tau iti recomand sa-l folosesti cu masura, doar in calitate de accent cromatic. Eventual, in cazul in care tii neaparat sa-l aplici pe o suprafata extinsa, poti accentua un perete intr-o nuanta de rosu, insa recomandarea mea este sa alegi una care inclina mai degraba spre ruginiu, pamantiu sau, in cazul extrem, spre un burgundy. Revenind insa la subiectul de astazi, pentru ca noii proprietari simteau ca nu se vor simti bine intr-un spatiu atat de rosu au ales sa zugraveasca peretii in alb, iar pe cel de la capul patului sa-l scoata in evidenta (sa-l transforme in peretele de accent al intregii amenajari), finisandu-l cu o tencuiala decorativa gri. Inainte sa treci mai departe, te invit sa citesti si: Amenajarea dormitorului – culorile care te ajuta sa dormi mai bine.

Spatiu mic – mobila putina

Imediat dupa schimbarea culorii peretilor si improspatarea tavanului cu doua straturi de alb imaculat micul dormitor al apartamentului a inceput sa para ceva mai spatios si mai aerisit, asa ca tinerii proprietari stiau deja ca sunt pe drumul cel bun. Au trecut asadar la asamblarea mobilei si la montarea accesoriilor si decoratiunilor. Pentru a incalzi vizual aspectul tencuielii gri de pe peretele de la capul patului au montat pe jumatatea inferioara a acestuia un panou decorativ din lemn, acesta situandu-se practic intre perete si tablia de la capul patului. In cele doua extremitati ale panoului au montat doua noptiere albe mici, suspendate, care arata foarte frumos si nu ocupa spatiu la nivelul pardoselii. O idee minunata pentru amenajarea spatiilor mici din apartamentele de bloc.

Patul pe care l-au cumparat este unul imbracat intr-o tapiterie gri, intr-o nuanta mai inchisa decat griul peretelui si pentru ca spatiul din dormitor nu le permite montarea unui dulap prea incapator proprietarii au decis sa cumpere un pat cu lada de depozitare sub saltea. O alta idee care trebuie avuta in vedere de proprietarii locuintelor de mici dimensiuni in amenajarea carora artificiile de acest gen conteaza enorm. Dupa asamblarea si asezarea patului in pozitie finala au agatat 3 tablouri abstracte pe peretele de deasupra lui.

Decoratiuni de efect in amenajarea unui dormitor mic

La final au montat galeria si draperiile crem sus, cat mai aproape de tavan pentru inaltarea vizuala a dormitorului de bloc, au montat un corp de iuminat modern cu spoturi pe tavan in locul lustrei demodate, au instalat o banda de iluminat led pe bordura superioara a panoului decorativ din lemn de pe peretele de la capul patului, au asezat veioze si alte mici decoratiuni pe cele doua noptiere suspendate, au asternut covoare in fata celorlalte 3 laturi ale patului si au decorat patul ca in filme, cu textile frumoase, in multe straturi. Toti acesti pasi au fost facuti in cea de-a doua zi, imediat dupa uscarea zugravelii aplicate in ziua precedenta. Asa ca, iata, au reusit sa-si transforme radical dormitorul in doar doua zile de munca in echipa.

Sper ca acest proiect de amenajare sa te incurajeze sa faci si tu schimbari de acest gen in casa sau in apartamentul tau. Cred ca tuturor ne prind bine schimbarile de acest gen, ne schimba tonusul si ne readuc pofta de viata, facandu-ne sa vedem cu alti ochi propriile camine.

Sursa foto: Novate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *