Categorii
Intrebari de la cititori

Curent din sistem fotovoltaic on-grid cu injectie cand e innorat

Daca montez un sistem fotovoltaic on-grid cu injectie in retea si produc vara si in perioadele insorite mai mult curent decat consum il pot consuma iarna, adica sa-l iau din retea cand e innorat si panourile nu mai pot produce efectiv curent?


Intrebare de la Raducanu, pe adresa redactiei: Curent din sistem fotovoltaic on-grid cu injectie cand e innorat.

3 răspunsuri la “Curent din sistem fotovoltaic on-grid cu injectie cand e innorat”

Pe google știri apare frecvent un articol scris cică de un instalator din Sibiu, vizavi de programul cu 20.000 lei. După calculele lui, investiția se amortizează în 20 ani, fără a tine cont de mentenanță ce trebuie plătită din buzunar. Părerea mea e ca nu merita. Referitor la întrebarea ta, procedura e simpla: contract cu enelul, tot ce produci merge în rețea la un preț de nimic, tot ce consumi plătești la prețul pieței.

Ce produci ziua se plateste mai putin decat ce consumi noaptea sau iarna, insa depinde de dimensiunea instalatiei si consumul tau. Poate ca merita. Problema este si ca Enel sa plateasca la timp. Trebuie analizata si solutia cu baterii, mai scumpe si necesita schimbare cam la 5 ani, dar nu mai depinzi de nimeni si nu trebuie autorizare. Cel mai bine ar fi de vizitat targul de energii regenerabile din Bucuresti, cred ca prin iunie in acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *