Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Curent din sistem fotovoltaic on-grid cu injectie cand e innorat


Daca montez un sistem fotovoltaic on-grid cu injectie in retea si produc vara si in perioadele insorite mai mult curent decat consum il pot consuma iarna, adica sa-l iau din retea cand e innorat si panourile nu mai pot produce efectiv curent?


Intrebare de la Raducanu, pe adresa redactiei: Curent din sistem fotovoltaic on-grid cu injectie cand e innorat.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

COCA ION in ianuarie 28th, 2019

Vreau sa primersc si eu astfel de informatii.

gelu in ianuarie 28th, 2019

Pe google știri apare frecvent un articol scris cică de un instalator din Sibiu, vizavi de programul cu 20.000 lei. După calculele lui, investiția se amortizează în 20 ani, fără a tine cont de mentenanță ce trebuie plătită din buzunar. Părerea mea e ca nu merita. Referitor la întrebarea ta, procedura e simpla: contract cu enelul, tot ce produci merge în rețea la un preț de nimic, tot ce consumi plătești la prețul pieței.

Calin in ianuarie 28th, 2019

Ce produci ziua se plateste mai putin decat ce consumi noaptea sau iarna, insa depinde de dimensiunea instalatiei si consumul tau. Poate ca merita. Problema este si ca Enel sa plateasca la timp. Trebuie analizata si solutia cu baterii, mai scumpe si necesita schimbare cam la 5 ani, dar nu mai depinzi de nimeni si nu trebuie autorizare. Cel mai bine ar fi de vizitat targul de energii regenerabile din Bucuresti, cred ca prin iunie in acest an.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii