Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei de amenajare bai mici de bloc in stil scandinav

1-idei amenajare baie mica bloc stil scandinavCele mai potrivite stiluri pentru amenajarea unei bai mici de apartament sunt cele minimaliste, intrucat acestea sunt caracterizate de mobila sumara, finisaje simple si putine accesorii decorative. Asa ca daca stai la bloc si ai de amenajat o baie de mici dimensiuni, poti lua in considerare folosirea stilului scandinav.


Stilul scandinav de amenajare este unul minimalist, dar care spre deosebire de alte stiluri din aceeasi familie are si o nota rustica ce imprima caldura decorului, transformandu-l intr-un spatiu placut si confortabil. Printre materialele intalnite des in amenajarile in stil nordic se numara lemnul si caramida aparenta, iar paleta cromatica este una luminoasa. Tocmai de aceea cred ca reprezinta o alegere buna pentru amenajarea si decorarea bailor mici.

Avantajele folosirii stilului scandinav intr-o baie mica

Una dintre principalele caracteristici ale stilului scandinav este simplitatea, ceea ce poate fi de ajutor daca nu dispui de prea multi bani pentru amenajarea micutei bai din apartamentul tau. Poti folosi finisaje albe simple si mobilier si decoratiuni vechi, reconditionate, pe care le poti achizitiona cu bani putini.

Ca idee generala, pentru obtinerea unei amenajari in stil scandinav intr-o baie de bloc trebuie avute in vedere urmatoarele:

– Finisajele. Acestea pot fi cele mai simple modele disponibile pe piata, potrivite fiind inclusiv faianta si gresia albe de forma patrata pe care le mai intalnim in finisarea bailor din blocurile vechi si pe care le consideram a fi demodate. De asemenea, pot fi placi ceramice de forma dreptunghiulara, cunoscute sub denumirea de faianta tip Subway sau Metro, gresie si faianta cu imprimeu sau model geometric, mozaic, faianta tip patchwork sau placi ceramice ce imita lemnul.

– Paleta cromatica. Din nou, pornind de la ideea de simplitate si de la fatul ca vorbim despre amenajarea unei bai mici de bloc, se recomanda folosirea culorilor cat mai deschise, interioarele in stil scandinav abundand in suprafete albe, imaculate. Altfel, poti folosi cu succes diverse nuante de gri, albastru si chiar negru daca vrei sa creezi decoruri cu contraste puternice (faianta neagra sau gri inchis in contrast cu obiecte sanitare albe).

– Mobila. Daca ai o comoda cu sertare veche din lemn o poti reconditiona si acoperi cu doua straturi de lac care sa-i confere rezistenta necesara folosirii intr-un spatiu umed cum este baia. Cu putin efort o astfel de comoda poate fi folosita in calitate de masca pentru lavoar. O scara din lemn poate suplini functia de etajera pentru depozitarea accesoriilor si prosoapelor de baie. Insa daca ai de amenajat un spatiu cu adevarat mic si ingust este mai bine sa te limitezi la un set de polite montate pe perete, pentru a pastra pardoseala cat mai degajata. Tot pentru a pastra libera pardoseala unei bai mici e indicat sa se acorde prioritate mobilierului suspendat.

– Obiectele sanitare. Pentru economisirea spatiului in amenajarea bailor mici de bloc e bine sa se aleaga wc-urile suspendate si cabinele de dus fara cadita. Spre deosebire de modelele cu cadita dusurile de tip walk-in ocupa mai putin loc si sunt mai putin vizibile in decor. In baile scandinave acest tip de cabina de dus este intalnit foarte des.

– Accesorii si decoratiuni. Din seria accesoriilor specifice bailor amenajate in stil scandinav voi aminti cosurile impletite in care pot fi organizate prosoapele, vasele frumoase din sticla in care pot fi pastrate betele de urechi si alte articole de igiena, vasele si suporturile din ceramica sau lemn pentru sapun, sampon, pasta si periute de dinti, dar si decoratiuni ca tablourile in alb si negru montate pe unul dintre pereti sau florile care pot fi aduse doar in amenajarea unei bai de bloc cu fereastra.

Sursa foto: HappyModern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *