Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Incalzire / racire casa cu put canadian – recuperare caldura


Ati auzit despre putul canadian? Am inteles ca e un sistem de incalzire si racire a casei, recuperator de caldura, care foloseste inertia termica a solului si eram curios daca nu e totuna cu pompele de caldura. Intrebarea mea este daca isi incalzeste cineva deja casa cu put canadian si daca se poate face asa ceva in regie proprie.


Intrebare de la Edy, pe adresa redactiei: Incalzire / racire casa cu put canadian – recuperare caldura.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Razvan in ianuarie 30th, 2019

Salut. Pare la prima vedere ca ar avea legatura cu pompele de caldura dar nu e asa. Iar denumirea de put te duce cu gandul la puturile cu apa. Este vorba insa de niste tuburi bagate in pamant la o adancime de 2-3 metri care stocheaza aer si care au fost inventate probabil de vreun canadian, de aici si denumirea de puturi canadiene. Iar acest sistem cu tuburi trebuie izolat si hidroizolat bine, altfel e degeaba. Cred ca ar trebui angajati niste specialisti, nu cred ca e atat de usor pe cat pare.

adrian in ianuarie 31st, 2019

Am auzit si eu ca au facut altii la 3 m adancime, cu straturi suprapuse de nisip si tevi dar nu cunosc detalii tehnice. Stiu ca ajuta la incalzirea pana la 16 grade dupa care trebuie ajutat cu un sistem de incalzire diferit

Vasy in ianuarie 31st, 2019

Doresc sa primesc mesaje cand se discuta pe subiectul sistem incalzire put canadian. Multumesc

Vali in ianuarie 31st, 2019

Daca imobilul nu a fost gandit de la inceput pentru instalarea unui sistem de aerisire cu recuperare de caldura dupa este mai greu. Nu imposibil doar mai greu.
Sistemul de aerisire trebuie dimensionat si executat corect altfel se vor propaga zgomotele din o camera in alta si/sau nu veti avea destul debit de aer pentru aerisire.
Putul canadian si el trebuie dimensionat si executat corect cu tevi din ioni de argint pentru a nu creste bacterii in interiorul acelor tuburi din pamant.
Cel mai bine ar fi sa aveti planul casei si sa cautati o firma sa va faca macar un deviz ca sa stiti ce aveti nevoie si de ce.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii