Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire / racire casa cu put canadian – recuperare caldura

Ati auzit despre putul canadian? Am inteles ca e un sistem de incalzire si racire a casei, recuperator de caldura, care foloseste inertia termica a solului si eram curios daca nu e totuna cu pompele de caldura. Intrebarea mea este daca isi incalzeste cineva deja casa cu put canadian si daca se poate face asa ceva in regie proprie.


Intrebare de la Edy, pe adresa redactiei: Incalzire / racire casa cu put canadian – recuperare caldura.

5 răspunsuri la “Incalzire / racire casa cu put canadian – recuperare caldura”

Salut. Pare la prima vedere ca ar avea legatura cu pompele de caldura dar nu e asa. Iar denumirea de put te duce cu gandul la puturile cu apa. Este vorba insa de niste tuburi bagate in pamant la o adancime de 2-3 metri care stocheaza aer si care au fost inventate probabil de vreun canadian, de aici si denumirea de puturi canadiene. Iar acest sistem cu tuburi trebuie izolat si hidroizolat bine, altfel e degeaba. Cred ca ar trebui angajati niste specialisti, nu cred ca e atat de usor pe cat pare.

Am auzit si eu ca au facut altii la 3 m adancime, cu straturi suprapuse de nisip si tevi dar nu cunosc detalii tehnice. Stiu ca ajuta la incalzirea pana la 16 grade dupa care trebuie ajutat cu un sistem de incalzire diferit

Doresc sa primesc mesaje cand se discuta pe subiectul sistem incalzire put canadian. Multumesc

Daca imobilul nu a fost gandit de la inceput pentru instalarea unui sistem de aerisire cu recuperare de caldura dupa este mai greu. Nu imposibil doar mai greu.
Sistemul de aerisire trebuie dimensionat si executat corect altfel se vor propaga zgomotele din o camera in alta si/sau nu veti avea destul debit de aer pentru aerisire.
Putul canadian si el trebuie dimensionat si executat corect cu tevi din ioni de argint pentru a nu creste bacterii in interiorul acelor tuburi din pamant.
Cel mai bine ar fi sa aveti planul casei si sa cautati o firma sa va faca macar un deviz ca sa stiti ce aveti nevoie si de ce.

Puț Canadian construi in craiova

facebook. com/Ventilație-cu-recuperare-de-căldură-Craiova-100222121743068/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *