Categorii
Intrebari de la cititori

Materiale constructie solar legume: lemn, metal, policarbonat?

As vrea sa construiesc in acest an un solar pentru legume dar nu-mi dau seama din ce e mai bine sa il fac. Am de gand sa-i aloc o suprafata de 4×15 metri ca sa vad cum ma descurc si eventual sa ma extind anul viitor. Din ce material e mai bine sa construiesc solarul: din lemn cu folie de plastic, din metal cu sticla (mi se pare scump si complicat) sau din tevi pvc si policarbonat? Poate ma puteti ajuta cu ceva schite si sfaturi din experienta proprie.


Intrebare de la Dumitru, pe adresa redactiei: Materiale constructie solar legume: lemn, metal, policarbonat?

5 răspunsuri la “Materiale constructie solar legume: lemn, metal, policarbonat?”

Am niste prieteni buni care au facut un solar din tevi PPR, foarte misto si foarte solid. Ai coturi, ai tot ce iti trebuie. In pamant au bagat fier beton si de la fier au plecat cu tevile ppr. Caut pe net sa vezi solarii ppr

Policarbonatul este mai bun izolator si mai usor de lucrat cu el, insa iese un pic mai scump. Se poate si pe structura de lemn, rezista acceptabil, dar poate mai bine faceti cu profile pvc.

Da, policarbonatul e cam scumput dar ma gandesc ca un solar din policarbonat arata mai bine si tine mai mult, alea din plastic sunt sensibile si una doua trebuie sa le mai repari un ochi. Bun. Cred ca o sa fac solarul pe structura din lemn (ma gandesc ca e mai ieftin decat PVC, va rog sa ma contraziceti daca gresesc) si o sa-l acopar cu policarbonat. Ar trebui sa prevad niste guri de ventilare cumva, nu? Ma gandesc sa fac usi in ambele capete si sa le pot deschide ca sa aerisesc ca lumea cand e prea cald afara.

Tevile pvc ar tine mai mult, iar daca pretul nu este cu mult mai mare decat lemnul, cred ca merita. Trebuie calculat, poate ne poate oferi Dragomir mai multe informatii referitoiare la costul cu cadrul din tevi ppr/pvc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *