Categorii
Intrebari de la cititori

Merita panouri fotovoltaice, se dau subventii?

Am vazut ca se dau subventii de la stat pentru sistemele fotovoltaice si voiam sa aflu mai multe pareri daca merita sa cumpar panouri la un consum de 1700-2000 Kw luna?


Intrebare de la Pavel, pe adresa redactiei: Merita panouri fotovoltaice, se dau subventii?

4 răspunsuri la “Merita panouri fotovoltaice, se dau subventii?”

La un consum lunar de 200 kw, instalatia fotovoltaica cu injectare iun retea costa vreo 5000 Euro acum vreo 5 ani, garantia panourilor fiind de vreo 20-25 ani dupa care trebuie schimbate. De meritata ar merita si la consumuri mai mici cu conditia ca Enel sa plateasca corect ceea ce primeste de la noi. Este un targ de energii regenerabile la Bucuresti prin iunie si acolo s-ar putea afla mai multe pentru cine ajunge acolo. Inainte au fost si in Timisoara, acum vad ca nu mai stiu sa se fi organizat.

Ar trebui sa stii cand se consuma aceasta cantitate de energie: predominant ziua sau noaptea. Daca ziua poti lua fotovoltaice, pentru noapte nu. ca va trebui sa faci injectare in retea si pretul oferit de electrica este un sfert din pretul de vanzare.
La un calcul luand media de 90kwh (60iarna, 120vara grafic facut de ecowindsolar) produs in fircare luna pentru 1kw fotovoltaice instalat tie ti-ar trebui panouri care insumate au 18kw. 54buc*330W per panou.
Numai panourile cu tot cu instalare te duc 10k E minim, si iti mai trebuie si controlere, cabluri etc pentru asa putere, sa nu mai spun suprafata unde sa le pui.
Pornind de la factura ta..probabil undeva la 11mil/luna amortizezi costurile undeva in minim 4 ani in conditii ideale. Ce iti da statul probabil poti plati schimbarea conectarii la retea, acte si ceva echipamente de legatura.
Daca esti in zona ferita de grindina unde se trage cu rachete este bine, altfel nu prea.

Bune informatii. Exista firme care se ocupa de dosar? Banii de subventie cand se dau? Dupa ce dosarul e gata sau la final?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *