Categorii
Intrebari de la cititori

Montare usa interior singur, care sunt pasii

Buna ziua. Cum se monteaza o usa de interior, va rog mult sa imi spuneti care sunt pasii si daca o pot cumpara si sa o montez singur sau trebuie neaparat sa chem un meserias?


Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Montare usa interior singur, care sunt pasii.

2 răspunsuri la “Montare usa interior singur, care sunt pasii”

Depinde de dimensiunea si materiale(ciment-lemn) din care este golul de usa.
Daca gasesti usa sa iti placa la care diferenta dintre dimensiunea tocului si al golului de usa este 2-5cm este bine. Altfel va trebui sa faci usa pe comanda sau sa pui lemn pe margine si/sau sus pentru a ajunge la aceste dimensiuni.
peste lemn rigips, plasa, chit de imbinare, glet, slefuit, lavabil.
Sa cauti usi cu toc reglabil care imbraca peretele.
1. Se asambleaza tocul jos cu holdsuruburi- grija mare sa nu ai decalaj ca se vede urat.
2. Se ridica tocul in golul de usa si se monteaza cu distantiere.
3. Se asigura ca tocul orizontal sa fie perfect vertical, cel de sus sa fie perfect orizontal cu boloboc pus pe un dreptar de 1,5/2m. Aici sunt 2 moduri: fie cu distantiere 3+1 minim(recomandat) fie cu holdsuruburi in toc si aducere la perfect vertical. Metoda mai simpla este fixarea usii provizoriu pe toc si pozitionarea de distantiere intre usa si toc pentru ca spuma de montaj sa nu iti impinga tocul in usa.
4. Aplicare spuma de montaj:ideal cu expandare redusa.
5. Dupa uscare fixare usa in perete cu holdsuruburi de lemn sau autoforante pentru beton. La beton iti trebe percutor ca bormasina abea intra in beton.
Va trebui sa tai in unghi de 45grade pervazurile la usa sa fie tocul corect. se gaseste in comert chit fierastrau+ghidaj, il iei lat in functie de latimea pervazului.
Daca ai doar o usa nu te chinui pentru 80 de lei. Ti-o monteaza firma de unde iei usa. La 8usi mai ziceam.

Multumesc Vali, dupa ce am citit pasii de montaj imi este clar ca mai bine chem un meserias, am o singura usa si imi imaginam ca este mult mai simplu. Nu pare foarte complicat dar decat sa o montez gresit si sa se vada urat la final mai bine las treaba pe cine se pricepe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *