Categorii
Intrebari de la cititori

Pareri pro si contra incalzire in pardoseala casa P + 1

Buna seara! Sunt in faza de proiectare a unei case P+1 si trebuie cat de repede sa iau o decizie cu privire la incalzirea in pardoseala. Astept pareri pro si contra. Multumesc anticipat!


Intrebare de la DANA-CTA, pe adresa redactiei: Pareri pro si contra incalzire in pardoseala casa P + 1.

6 răspunsuri la “Pareri pro si contra incalzire in pardoseala casa P + 1”

buna ziua
incalzirea in pardoseala e cea mai simpla instalatie de incalzire-in afara de radiatorul bagat in priza-in opinia mea in afara de faptul ca nu vezi radiatoarele nu are nici un avantaj in raport cu celelalte,simpla cum e are citeva mici reguli care trebuiesc respectate,pe care orice instalator la cunoaste,mai putin cei vopsiti,adica majoritatea

Stefan 51……ai incalzire in.pardoseala acasa???
Avantaje: e mai economicoasa la factura
Caldura se distribuie uniform si e mai placuta
Frigul te ia de la picioare….aici nu e cazul
Nu antreneaza praful fata de radiatoare….la 24….25°C cat are o pardoseala incalzita…..nu cred ca va ridica praful fata de 50… 60°C cat e la radiatoare( puteti face proba cu o hartie f subtire sau o lumanare deasupra unei pardoseli sau calorifer incalzit)
Elimini orice teava sau radiator
Este super daca ai copii mici si stau pe jos
Dezavantaje: cost ridicat. Nu poti da nici o gaura in podea. Se incalzeste mai greu casa. Daca nimeresti niste meseriasi „vopsiti” si o executa prost….risti sa ingropi niste bani aiurea. Este mai eficienta daca este placata cu gresie….dar sunt placi mari care imita parchetul. Nu poti pune covoare. Mobila tb sa aiba musai picioare pt a nu ingropa caldura sub mobila. Deci sfatul meu….se merita. Am de 3 ani….stiu ce zic….cunosc avantajele si dezavantajele.
Cine nu stie….nu spune…
:))))
Fara suparare sper pt cei „contra parerilor mele”
Mai sunt si alte avantaje si dezavantaje dar astea cred ca sunt principalele.
O zi buna

@costy nu am incalzire in pardoseala si nici nu o sa am, casuta de vacanta pe care mi-o construiesc se va incalzi cu aer cald,mi-am permis o parere doar pentru ca de vre-o 50 de ani traiesc din instalatii,ii cunosc foarte bine avantajele si dezavantajele si tocmai de aceia nu o recomand,exista instalatii de incalzire de joasa temperatura care sint la fel daca nu mai economicoase ca pardoseala,in rest sa te bucuri de a dumitale

Stefan 51…..omul vroia un sfat in privinta avantajelor si dezavantajelor. Chiar sunt curios….de ce nu o recomandati???
Am omis vreun dezavantaj major care ar determina omul sa nu isi faca??
La romani se chema hipocaust…..la noi incalzire prin.pardoseala….

Locuiesc de 9 ani intr-un apartament (la untimul nivel/mansarda al unei vile cu aproape toti peretii exteriori) cu incalzire in pardoseala si pot sa va spun urmatoarele:
+ Confortul este mult mai mare fata de incalzirea clasica. Iarna stau in picioarele goale toata ziua prin casa si este minunat.
+ Ai calorifere doar in baie. Este ideal pentru a tine prosoapele calde sau pentru uscat ocazional rufe de urgenta. Caloriferele sunt doar caldute ceea ce este perfect pentru geaca mea transpirata dupa o tura lunga de snowboarding. In plus poti aseza mobila cum vrei.
+ Noi nu avem copii, dar cand ne vin in vizita petrec 90% din timp pe jos fara ca parinti sa-si faca griji.
+ Podeaua se usuca instant. Dupa ce speli cu mopul, podeaua se usuca in maximum 30 de secunde. In plus podeaua din baie se usuca mai repede dupa ce facem baie.
+ Consuma cu aprox. 20% mai putin ca incalzirea clasica.
+ Centrala incalzeste apa mai putin fata de sistemul clasic si face mai putina galagie. Noi avem centrala in bucataria deschisa.
+ se raceste foarte greu odata ce se incalzeste. A fost pana de curent toata noaptea si la noi in casa inca era bine.
– Se incalzeste foarte greu, cca in 5 ore dupa ce dai drumul la incalzire. Noi avem si un semineu electric pentru momentele in care venim acasa si avem nevoie de caldura instant.
– Este mult mai scumpa ca si piese/instalare.
– Este mai scumpa la intretinere. Are multe piese care se pot defecta – cutia de distributie contine pompa, termostat, robineti, etc si se pot defecta mai des. Mie mi s-a rupt termostatul dupa 5 ani.
– Toata mobila trebuie sa aiba picioare. Canapeaua noastra este cam „minciunica”(adica are picioarele scurte) si sub ea pardoseala este de doua ori mai calda decat in restul camerei. Caldura din pardoseala radiaza bine in camera daca are loc.
– Daca tevile de incalzire in pardoseala trec foarte aproape de gurile de scurgere din baie, apa din ele se va evapora si va mirosi a canalizare in baie.Trebuie sa va faceti scrugerea mai langa perete si lasati minim 10 cm distanta. Altfel trebuie sa turnati din cand in cand apa in scurgeri.
– Nu puteti pune multe covoare. Noi avem un singur covor, foarte subtire, dar si acela izoleaza destul de mult. Sub covor pardoseala este mai calda.

Pe viitor, chiar daca ne-am muta la o alta csa, as alege tot acest sistem de incalzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *