Categorii
Intrebari de la cititori

Placa beton are crapaturi foarte mari de la turnare, B200

Buna ziua! Am si eu o problema cu placa de beton, am crapaturi foarte mari pe toata placa chiar din ziua in care a fost turnata. As vrea sa stiu daca e vreun risc. La armare sa folosit: plasa PR 6 si bare de 8, ciment B200. Astept orice raspuns! Multumesc.


Intrebare de la Onyx, pe adresa redactiei: Placa beton are crapaturi foarte mari de la turnare, B200.

21 de răspunsuri la “Placa beton are crapaturi foarte mari de la turnare, B200”

Este chiar foarte grav daca sunt mari crapaturile. S-a vibrat beton cand au turnat? Ne poti trimite o poza sa vedem?

Buna ziua,
Mici crapaturi apar de obicei vara cand e cald, chiar daca se stropeste placa , ele apar inainte de a se intari betonul si de a putea calca cu piciorul, nu sunt o problema, peste placa vine turnata sapa de egalizare, plase la placa de 6 mm si B.200 nu e corect …e bine sa chemati un specialist totusi pentru linistea dumneavoastra.
Cu respect…

A fost cald cand s-a turnat si s-a uscat prea repede sau crapaturile au aparut dupa inghet ori dupa punerea unor greutati mari pe placa, de exemplu pasleti cu caramida, tigle, etc?

Detaliile date de dumneavoastra sunt destul de putine…
-nu se specifica daca este vorba de placa peste parter, sau placa petru pardoseapa parterului.Si intr-un caz si in celalalt problema este grava, mai ales daca este vorba de placa peste parter.
Cofrarea, armarea, si turnarea placii peste parter, turnarea stalpilor si centurilor, sunt etapele cele mai importante in constructia unei case.
Aceste elemente alcatuiesc impreuna cu fundatia sistemul structural de rezistenta al casei.
Deja sunt doua lucruri ce imi dau de gandit….de ce beton B200, cand era necesar B250 sau b300.
Deasemenea din ce spuneti dumneavoastra, armarea s-a realizat cu bare cu diametrul de 8 mm si plasa sudata de 6 mm.
!!!! Nu cred ca ati avut asa ceva in proiect.
Daca turnarea s-a realizat pe caldura, si betonul a fost facut la mana sau la betoniera, firesc sa apara pe zonele de turnare, zone de separatie si fisuri, turnarea realizandu-se fara asigurarea prizei intre turnari.
Problema este grava este posibil ca in timp, cand se realizeaza si etajul, si se mobileaza sa apara ncovoieri ale planseului.
Mai grav in caz de seisme, pentru ca nu stiu daca armarea placii, a fost insotit de o legare corespunzatoare de centuri, si s-au montat corespunzator calareti pe zonele de rupere.

Trebuie vazuta placa, dat la analiza betonul verificata prinderea armaturii de centuri.
Ma puteti contacta la tel.0720088161, sau mail aduncaalex@gmail.com

Buna ziua.Din nefericire nu v au executat profesioniști aceasta lucrare.Reparatia fisurilor se poate rezolva cu produse adecvate.Astept solicitarea dumneavoastră la mob.0733355213 e mail artigianoconstruct@gmail.com.O zi buna.

Placa este peste parter , zidarie Bca 20cm, Placa are grosimea de 12cm, nu vibreaza deloc cand sari pe ia sau calci si nu am distanta mare intre camere.
Si sus vreau sa fac mansarda pe structura lemn ca sa mai elimin din greutate ce ziceti??
Multumes de timpul acordat!

Salut sunt diriginte și vreau sa Menționez nu ai ce sa cauți cu fier de 6mm la o placa mai ales plase sudata o placa corecta era pc52 /10/8 fier făcut manual cu călăreți repartiții și beton b250sau b300 vreau sa va întreb când ați udat placa trecea apa pe partea din interior prin crăpături sau nu e foarte important răspunsul sa cad dacă e pătrunsă 0722148503

Am primit pozele cu placa de beton, le atasez mai jos, plus mesajul lui Onyx:

„Aste sunt pozele cu placa in momentul de fata….mai mentionez faptul ca zidaria este cu Bca 20cm , si nu am distanta mare intre camere adica placa nu vibreaza cand sari pe ea . Grosimea la placa de 12cm, astept raspuns. Multumesc Onyx!”

Buna ziua.Pot sigila aceste fisuri cu produse profesionale pentru a nu avea probleme in viitor.

Fotografiile sunt relevante…. Nu sunt fisuri superficiale, care apar deseori.
Aceste fisuri sunt profunde, cred ca si strapunse.
Daca va uitati atent la poze, fisurile sunt orientate unele longitudinal, pe jumatatea camerelor, si altele oblic, intuiesc, spre colturile camerelor.
in fotografia din mijloc se observa ca betonul are culori diferite,in stanga spre maroniu in dreapta spre cenusiu, dovada ca betonul nu a avut omogenitate si nici aceiasi cantitate de ciment.
Pot sa concluzionez:
-lucru conceput si realizat neprofesionist, cum aratau si cativa dintre cei care au scris inaintea mea.Plasa sudata de 6 mm in placa, beton B200, daca este beton B200, lipsa omogenitate beton.
Asta este numai ce se vede.
Solutii exista, dar este pacat ca lucrarile nu s-au executat corect, profesionist de la inceput.

Alexandru , tel.0720088161, Email aduncaalex@gmail.com

Deasupra as vrea sa fac mansarda.. Eu am zis ca pe structura din lemn fiind mai usoara..chiar nu mai stiu ce sa fac.
Orice sfat si idee sunt bine venite! Multumesc

Betonul cred ca a fost bun.Cei ce l-au turnat au fost prosti.Probabil niste amatori ce s-au dat drept constructori.Acum,nu-i aveti ce-i face.

De unde ai luat prundisul, direct din vale, sau de la o balastiera autorizata? Părerea mea e ca nu prea a fost curat, și in plus l-au turnat prea moale. Pierzând multă apă, e normal sa crape.

Problema este ca s-a inlocuit fierul cu plasa. Posibil sa nu fi fost legat corect fierul.
Chiar daca se astupa crapaturile si nu se construieste greu deasupra, exista riscuri sa apara crapaturi ulterior. Cred ca trebuie vazuta de un specialist, dar poate ca ar fi mai sigur sa o spargeti si sa puneti fier nou, cofrare si turnare cu 250 de la cifa nu de la betoniera.

Pt Alex, diriginte de santier,
Am si eu o intrebare care nu prea tine de aceasta, dar se leaga oarecum: este mai buna si mai rezistenta tencuiala mecanizata sau manuala. Cea manuala iese mai groasa, dar este mai rezistenta la aceeasi grosime cu cea mecanizata?

Mentionez ca betonul a fost la cifa , nu la betoniera in curte si am avut folie, apa nu prea sa pierdut….. Am avut echipa de tot kkt….adica asa se considera ei echipa….
Am avizele de la beton pot face si o analiza sa vad daca e sau nu…

Au fost constructori cu 45euro mp dai ca merge si asa gen Dorel
Cine construieste o casa pote sa lucreze o viata sa adune bani si vin niste asazisi constructori si isi bat joc de munca dumneavoastra pacat
Daca aveti deschideri mari si sa lasat putin va recomand sa o consolidati ca va riscati viata.
Nu poti sa incepi o constructie pana nu te asiguri ca acei constructori cu care vei colabora au facut lucrari
Primul lucru vezi lucrari facute de ei discuti cu persoanele la care au lucrat si daca este ok poti incepe lucrarea
Lucrare trebuie musai urmarita de un diriginte de santier si numai dupa verificarea armaturilor si cofrajelor se pote turna beton
Pentru bucuresti ma puteti contacta la tel. 0757315176
Cu respect Mircea Verdes Maramures

Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire placa de beton de la etaj a crapat foarte tare au aparut fisuri dupa o luna de ploi apa sa infiltrat in placa si a plouat prin ea… e o problema mare? pentru ca constructorul zice ca nu e nimic se va usca placa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *