Categorii
Intrebari de la cititori

Pot da tinci peste lavabila sau peste var?

Buna ziua. As putea sa dau cu tinci peste lavabila veche? Am cumparat un apartament si nu-mi place finisajul peretilor asa ca l-as mai regla din tinci, eventual glet, dar l-as da direct peste varul existent / lavabila.


Intrebare de la Mihaitza, pe adresa redactiei: Pot da tinci peste lavabila sau peste var?

8 răspunsuri la “Pot da tinci peste lavabila sau peste var?”

Poti. Tinciul merge dat cam peste orice suprafata cu conditia sa cureti bine peretele de praf in cazul tau. Da-l linistit peste lavabila

De ce este nevoie sa dati tinci daca aveti lavabila se presupune ca peretele este destul de drept si puteti da din nou cu lavabila sau var daca aveti var.

Multi se uita la aspectul peretelui cat este de drept, uneori ultrafinisat cu glet, neted ca sticla, pentru ca ulterior sa fie acoperit de mobila, postere, tablouri sau cu zugraveli cu chimicale toxice si care nu lasa peretele sa respire Nu zic ca sa fie peretele ca un zid de casa de pamant varuit care are destule denivelari, dar chiar si asa este mai sanatos decat un perete incarcat cu glet de ipsos care nu respira si acoperit cu vopsele sintetice dintre care multe nici nu prea sunt lavabile. De fapt la multe se duce stratul de vopsea si se amesteca rezultand curatirea prin dispersarea murdariei. Sunt si lavabile care pot fi sterse intradevar ca si vopseaua de ulei, dar eu nu m-as izola intr-o punga de plastic toxica.

fara a se ancora de tencuiala veche, se poate desface de fiecare data vcand se umezeste peretele ,de la abur, condens sau de la zugravelile viitoare

Nu este suficienta curatarea lavabilei sau varului vechi si apoi sa se dea peste tinciul existent? Daca acesta este degradat, atunci inteleg sa se dea tinci sau sa se corecteze unde este cazul.

De cand lucrez in acest domeniu,si am vreo 23 de ani nu am auzit așa ceva,să dai tinci peste Lavabil, voi nu sunteți sănătoși la mansardă bă nene,ăștia care spun că se poate, la ei ma refer….lasativa de meserie

Buna seara, am um balcon dat cu decorativa la interior si vreau sa il finisez dupa ce il inchid ! Merge sa dau tinci pe decorativa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *