Categorii
Intrebari de la cititori

Pot vinde un apartament cumparat prin Prima Casa?

Pot vinde un apartament cumparat prin Prima Casa acum 3 ani de zile daca gasesc un cumparator? Care sunt pasii? Nu am pretentii decat la banii dati avans si ratele deja platite. Intrebarea este daca legal se poate instraina si daca banca va accepta, cumva ca urmatoarele rate ramase sa le plateasca cel care cumpara? Sunt unic proprietar.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Pot vinde un apartament cumparat prin Prima Casa?

2 răspunsuri la “Pot vinde un apartament cumparat prin Prima Casa?”

Cred ca cel mai simplu ar fi daca cumparatorul ar avea toti banii sa achite tot creditul integral si sa mergi cu el la banca sa intrebati. Sunt convinsa ca se poate. Insa banuiesc ca trebuie reevaluat apartamentul. Banca sigur vrea cel putin ratele plus ceva dobanzi.

Cam aveti dreptate domana Florina. Nu stiu cine s-ar inhaita sa plateasca pe un apartament cu banii cash , pretul acestuia + ratele dobanzilor (recalculate bineanteles prin plata in avans.

In general Bancile sunt de acord cu cedarea contractului , doar ca e mai greu sa gasiti fraierul . Chiar si lor la executari silite , prin neplata , le este greu in al vinde uneori , daca nu aplica un discount substantial si tentant

Sa inteleg ca dumneavoastra , doamna Mihalela , nu vreti sa va asumati chiar nici o pierdere prin ceea ce ati scris „Nu am pretentii decat la banii dati avans si ratele deja platite” ? Am mari indoieli ca veti obtine si avansul integral . In general cand se ajunge la neputinta achitarii acestor genuri de credite ipotecare se cam pierde totul . Nu vreau sa va deznadajduiesc , dar acesta este adevararul , daca nu ma credeti intrebati pe altii patiti sau chiar la banca . Putin probabil sa nu va poata oferi raspunsul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *