Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Povestea unei case de 338 ani. Cat de frumoasa e!

1-exterior casuta din piatra 338 ani

Iti poti imagina cum e sa traiesti intr-o casa de 338 ani vechime? Dar ai avea curaj sa cumperi o cladire atat de veche si sa o restaurezi pentru a te muta in ea? Greu de imaginat, dar exista oameni care au acest curaj si care au trasformat o vechitura intr-un camin de poveste, frumos, confortabil si cu toate dotarile specifice vremurilor moderne.


Povestea pe care am ales sa ti-o spun astazi este una neobisnuita pentru toti cei care viseaza la o casa nou-nouta, construita dupa ultimele tehnologii, intrucat este despre o casuta foarte veche, de mai bine de 3 secole vechime. Mai exact, despre una construita cu 338 de ani in urma. In ciuda venerabilei sale varste aceasta a fost cumparata de o familie care a decis sa o restaureze si sa o transforme in caminul la care visau.

Casuta din piatra si noii sai stapani

Incredibil si totusi cat se poate de adevarat, aceasta casuta din piatra a fost construita in anul 1680, tot schimbandu-si proprietarii pe masura trecerii timpului. Aceasta se afla in Cornwall, o regiune situata in extremitatea sud-vestica a Regatului Unit al Marii Britanii si in urma cu cateva decenii a fost extinsa, suprafetei initiale adaugandu-i-se cativa metri patrati foarte utili. De curand a fost cumparata de un cuplu tanar si dornic sa o renoveze si sa o transforme intr-un camin unic, frumos si de poveste.

Cei doi tineri s-au dedicat intru totul consolidarii vechii casute din piatra, trecand la amenajarea interioara a acesteia abia dupa ce s-au asigurat ca nu mai exista niciun fel de problema cu structura acesteia si ca vechea constructie a fost inzestrata cu instalatii noi.

Amenajare in stil Vintage Country Glamour

Cand au inceput amenajarea interioara a casei, cei doi tineri soti stiau deja ce au de facut, alegand sa mearga pe o combinatie de stiluri, rezultatul final al decorului putand fi incadrat in stilul Vintage Country Glamour, cum le place proprietarilor sa povesteasca. Si desi aspectul final al interiorului este unul fara cusur, obtinerea acestui rezultat a presupus gasirea unor solutii pentru mascarea a ceea ce noi, oamenii prezentului, numim „defecte” sau „minusuri” ale unei locuinte.

Tavanele joase si ferestrele mici ale frumoasei si micutei case din piatra faceau ca interiorul sa fie foarte slab luminat. Pentru corectarea vizuala a acestui defect noii proprietari au decis sa zugraveasca in alb nu doar peretii si tavanele, ci si grinzile vechi de pe tavan pe care le-au conservat cu atata grija. Tot pentru a spori senzatia de luminozitate din interiorul locuintei partea interioara a tamplariei micilor ferestre a fost vopsita in alb, in timp ce la exterior tamplaria a fost vopsita intr-o nuanta de bleu cu tenta de ou de rata, pentru a scoate in evidenta ferestrele pe fundalul peretilor exteriori albi.

Paleta cromatica pastel predomina in intreaga amenajare, tinerii proprietari optand pentru mobila si textile in nuante pastelate, cu design care sa se muleze firesc pe forma si dimensiunile frumoasei casute. Din punct de vedere al compartimentarii interioare micuta casa din piatra are bucataria cu un living open space cu semineu si o baie la parter si doua dormitoare (matrimonial si o camera pentru copil) la etaj.

Dupa ce au incheiat lucrarile si au vazut ce reactii starneste printre prieteni casuta restaurata din piatra, cei doi tineri proprietari au decis sa incerce sa o inchirieze, mai cu seama ca se afla la o mica distanta de tarmul Marii Celtice, intr-o zona cautata de turisti. Daca ti-am starnit interesul, aceasta poate fi inchiriata aici: Unique Home Stays

4 răspunsuri la “Povestea unei case de 338 ani. Cat de frumoasa e!”

La multi ani, Stela!

In mod clar, renovarea completa a unei case vechi costa foarte mult si nu oricine isi permite sa duca in spate un astfel de proiect. Pe de alta parte, cred ca este vorba si despre nivelul de educatie si cultura al proprietarilor. In Romania, din pacate, oamenii prefera sa demoleze case batranesti cu arhitectura romaneasca veche si frumoasa, chiar si atunci cand dispun de suficienti bani, si sa construiasca in locul acestora imobile moderne, fara pic de personalitate. Cred ca povestile ca cea de mai sus sunt menite sa ne inspire si sa ne educe sa apreciem adevarata valoare a caselor si lucrurilor vechi in general.

Nu stiu care ste situatia cu izolarea termica. Exista palate mai vechi chiar, tot din piatra, dar ingheti in ele si vara. De altfel, reumatismul si gura era omniprezent in castele. Am fost in Rodos, vara intr-un castel si am inghetat. Rezistenta exista, dar infiltratii cu apa si frig cat incape. Vedeti si Venetia.

La Multi Ani ,Victoria !
Un mare advar ai spus in comentariu ,asa este unelele case sunt chiar de prost gust

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *