Categorii
Intrebari de la cititori

Putem zugravii peretii gri in camere, mobila e stejar?

Buna ziua. In primul rand vreau sa va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns anterior. Deja facem schitele cu gresia si acum as vrea sa ma ajutati pana la capat, sa-mi dati idei si pentru camere.


Baile sunt gri, parchetul va fi deschis cu insertii de gri sau bej, mobila este stejar salbatic si atunci putem zugravi cu gri deschis toti peretii (sau alb si doar la capul patului – peretele gri)? Ce culoare sa pun draperiile. Suntem asezati pe malul Dunarii si as vrea sa tin cont si de peisajul magnific din fata pensiunii. As vrea ceva mai indraznet dar nu am curajul. Poate ma ajutati. Va multumesc.

Intrebare de la Ada, pe adresa redactiei: Putem zugravii peretii gri in camere, mobila e stejar?

Un răspuns la “Putem zugravii peretii gri in camere, mobila e stejar?”

Buna din nou, Ada!

Griul este, intr-adevar, o alegere „safe”, nu prea te lasa sa dai rateuri si pentru faptul ca este neutra. Tocmai aceste calitati o fac o baza excelenta in crearea unor decoruri simple si frumoase. Cred ca alegerile facute pana in acest moment sunt corecte. Insa, pentru pensiunea este pe malul Dunarii, cred ca ar fi bine sa intercalati griul nu doar cu alb (cum e firesc), ci si cu verde sau albastru. Personal, as opta pentru verdele olive, considerandu-l mai aproape de ideea de rau, fluviu, delta, nuantele de albastru le asociez mai degraba cu marea si cu plajele nisipoase 🙂

In fine, am convingerea ca verdele olive va arata minunat si in combinatie cu mobila stejar, si cu parchetul descris de tine, si cu suprafetele gri, dar si cu usile albe. Puteti zugravi peretii camerelor in gri deschis, insa daca camerele nu sunt foarte mari si luminoase eu zic sa zugraviti doar peretele de la capul patului in gri, caz in care puteti opta pentru o nuanta mai inchisa de gri. Draperiile, in acest caz, precum si cuvertura de la picioarele patului (ca in antepenultima imagine de aici: https://www.casadex.ro/2016/03/amenajarea-dormitorului-cum-sa-ai-un-pat-ca-in-filme/) as zice sa fie verde olive, iar asternuturile albe, eventual cu doua pernute decorative gri sau in combinatii de gri, alb si olive. Aceeasi idee poate suna usor diferit: pereti albi + peretele de la capul patului verde olive si draperii + cuvertura gri. Cred ca ai inteles ideea 🙂

Fiind vorba despre o pensiune este important ce decoratiuni vei folosi. Daca doresti sa decorezi peretele de la capul patului, iti recomand sa faceti rost (sau sa le faceti chiar voi) de niste fotografii cu peisaje din Delta, sa le inramati frumos, cu chenar (passepartout) alb si rame negre, gri sau in ton cu mobila si sa le agatati pe perete. Pentru un efect artistic extra puteti alege imagini alb-negru. Ar mai merge niste veioze cu baza frumoasa gri (daca peretele de accent va fi verde olive) sau cu baza unturie/ivoire, niste vaze sau vase din sticla transparenta cu pietricele frumoase. Ar mai arata frumos cateva carti vechi asezate pe o etajera, o tava din ceramica unturie in care poate fi asernut un servet si pot fi asezate un ulcios/vas cu apa potabila si doua pahare etc.

Am insistat pe ideea de verde olive pentru ca nu ai spus ca nu va place, dar mai ales pentru ca este o culoare relaxanta si placuta pe care o consider ideala in amenajarea spatiilor destinate odihnei. Oricum, daca doresti, putem continua dialogul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *