Categorii
Intrebari de la cititori

Rasadnite eco tuburi hartie, a pus cineva?

In curand o sa incep sa pun semintele ca sa pregatesc rasadurile de rosii, castraveti, ardei, vinete etc si ma intrebam daca a mai folosit cineva tuburi de carton de la hartie igienica pe post de rasadnite ecologice.


Am vazut undeva pe net o poza si o descriere in care spunea ca avantajul tuburilor din carton este ca rasadurile pot fi plantate direct in sol, adica cu tot cu tubul de hartie igienica, mai putina mizerie, mai putin chin etc. O solutie eco practic, scapi de paharele de plastic si mai si reciclezi tuburile de la hartia sau de la prosoapele de bucatarie. A mai facut careva asa ceva? Cartonul ala apuca oare sa se dezintegreze pana la maturizarea plantei sau o sa le impiedice cresterea?

Intrebare de la Gentiana, pe adresa redactiei: Rasadnite eco tuburi hartie, a pus cineva?

6 răspunsuri la “Rasadnite eco tuburi hartie, a pus cineva?”

Eu folosesc tuburi de hartie igienica pe post de rasadnite eco de cativa ani si sunt foarte multumita. Am insamantat si rasadit asa rosii, castraveti si ardei. Tuburile le strangem si noi si copiii cat sunt la oras si vecinii nostri, e tare usor de lucrat cu ele iar hartia, ma rog cartonul de la hartia igienica, se topeste efectiv in sol si cred eu ca si hraneste radacina. Ca doar daca faci compost poti sa pui si hartie pe laga resturile alimentare.

Se topeste destul de repede pentru ca solul si respectiv tubul de carton se tot uda pana dau rasadurile si cresc destul de mari pentru a fi mutate in gradina.

Eu am pus in cofraje de oua, dar cand am mutat rasadurile le-am scos din cofraje. Nu vad de ce sa ramana si hartia. Am ingrasat pamantul cu balegar amestecat cu paie, asa ca era destula celuloza in sol.

Da, este buna si ideea cu cofraje de oua, pana la anul o sa strang mai multe ca sa am destule de pus rasaduri

Cofrajele pot fi taiate si sa se puna direct rasadurile cu tot cu cofraj, se descompune si acesta, dar eu prefer sa le scot din cofraje. Comparativ cresc mai greu rasadurile care nu sunt scoase din cofraje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *