Categorii
Intrebari de la cititori

Recomandari centrala electrica sau pe gaz la apartament

Pentru un apartament cu 2 camere, 50 mp, ce e mai bine sa aleg: centrala termica pe gaz sau electrica? Ma intereseaza si ca pret de investitie si costuri de utilizare. Sincer sa fiu mi-e cam teama de ideea de centrala pe gaz, am auzit de tot felul de cazuri pe la stiri.


Intrebare de la Ionica, pe adresa redactiei: Recomandari centrala electrica sau pe gaz la apartament.

4 răspunsuri la “Recomandari centrala electrica sau pe gaz la apartament”

Bună seara!
De preferat este centrala pe gaz, chiar dacă investiția inițială este un pic mai mare (proiect, instalare, centrala în sine). Ulterior prețul plătit pentru încălzire este mult mai mic.
La o centrala pe curent electric (de 9 KW) impedimente ar fi următoarele: lipsa circuitului separat pentru alimentarea cu energie electrică a centralei, lipsa apei calde menajere-nu toate centralele electrice fac apă caldă menajera și costurile pentru încălzire.
In final dumneavoastră decideți. Pentru diminuarea costurilor cu încălzirea, izolarea apartamentului este importantă precum și existența unei timplării de calitate.
Cu stimă și respect.

eu am centrala pe gaze de 12 ani aceeasi centrala care a avut doar mici problemute in ultimii 2 ani;
recomandarea este sa o luati noua pt ca are garantie,sa o instalati pe balcon nu in bucatarie,sa aveti senzor de gaz instalat pt ca daca sunt scurgeri de gaz se opresc gazele imediat,platesc pe jumatate la intretinere fata de cei care sunt racordati la sistemul centralizat,daca mai aveti si apartamentul izolat in exterior si pe casa scarii,este o buna achizitie credeti-ma ca va spun din experienta;
s-a platit singura prin reducerea costurilor la intretinere…parerea mea;
daca este sa se intample ceva si de la centrala electrica se poate intampla…nu explozie dar exista riscul incendiului,nu-i asa?

Nu am luat in calcul apa calda, ar trebui sa cumpar si boiler la o centrala electrica. Multa lume imi spune ca e mai buna centrala pe gaz si pentru costuri ulterioare si pentru ca gaze avem oricum la bloc. Daca e facuta instalatia cu firma probabil ca o sa am si garantie la montaj. Va multumesc pentru sfaturi.

Instalatia de gaz se realizeaza in baza unui proiect facut de o firma acreditata in domeniu si instalarea centralei tot asa. Dupa ceea se face punerea in functiune in prezenta unui reprezentat al furnizorului de gaz, apoi se fac verificari din 2 in 2 ani, nu e asa oricum. Problemele apar tocmai din cauza faptului ca nu se respecta aceste reguli. Acum referitor la apa calda, daca stati la bloc luati o centrala cu preparare instant apa calda pentru ca nu veti avea consum foarte mare. Pentru o centrala electrica probabil va trebui sa modificati bransamentul apartamentului ca sa duca o putere de peste 6 kW. Eu am Viesman Vitodens 050 de cati ani si ma descurc foarte bine atat cu apa calda cat si cu incalzirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *