Categorii
Intrebari de la cititori

Sfat montare galerii geamuri pozitionate la 90 grade

Buna ziua. Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra in legatura cu modalitatea cea mai avantajoasa de montare a galeriilor, pentru doua geamuri care sunt pozitionate la 90 grade. Una din ele deserveste drept usa spre logie (se vor atasa si imaginile).


Doresc sa precizez ca am achizionat 2 galerii din metal cu bare duble. Cum as putea monta aceste galerii incat sa iasa ceva aspectuos? Sau exista si alte solutii mai avantajoase care sa implice galerii aproximativ asemanatoare? Sau ceva trucuri prin care sa pot jongla cu aceste galerii, daca se poate. Precizez ca acestea sunt geamurile de la salon, o incapere in care vor fi primiti musafirii.

Va rog sa ma ajutati si cu geamul de bucatarie, care are aproximativ 1,5 m, de sus pana jos si deserveste de asemenea ca usa pentru logie (se va atasa imagine).
Doresc sa precizez, ca in partea dreapta este usa libera spre salon, fix incaperea cu geamurile descrise mai sus. In partea stanga este un dulap turn, care in partea superioara adaposteste centrala. Dar dulapul nu are deschidere pe usa normala (frontala), ci pe partea laterala.
Si de asemenea doresc sa precizez ca indragesc mult mai mult perdelele, decat rulourile. Asadar, va rog, daca este posibil, sa-mi sugerati o idee pentru bucataria aceasta, care are iesire spre logie. Multumesc frumos.

Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Sfat montare galerii geamuri pozitionate la 90 grade.

Un răspuns la “Sfat montare galerii geamuri pozitionate la 90 grade”

Buna, Roxana!

Este foarte frumos sa ai geamuri mari si multe prin care patrund cantitati generoase de lumina in casa. Cred ca stii deja acest lucru. Din pacate, in situatii ca cea din livingul tau, cand ferestrele sunt montate in coltul camerei, foarte aproape una de cealalta, e mai dificil sa alegi solutia de montare a draperiilor si perdelelor.

Iata ce am de spus:

– Sa renunti la ideea de galerie dubla in favoarea uneia facute la comanda (la un atelier de lucru cu metalul) sau dotata cu o prelungire sau un prelungitor special, de colt. Gasesti un astfel de acesoriu in magazinul Diego Romania. Practic, galeria despre care vorbesc va incepe pe peretele din stanga si va continua pe cel din dreapta coltului, avand continuitate. Fiind o galerie simpla va trebui fie sa te limitezi la un singur strat de textile (doar perdea sau doar draperii usor de manevrat pe intreaga lungime a galeriei, exceptand coltul sau cotul de imbinare propriu zis), fie sa montezi perdelele in mijloc si draperiile in dreapta, caz in care nu vei putea inchide draperiile pentru a obtura lumina sau pentru a-ti asigura intimitatea dorita, ci doar sa le tii deschise, bucurandu-te de aportul decorativ al acestora.

– Galeria aleasa de tine (inteleg ca le-ai cumparat deja) are capete, acestea fiind in plus mai ales in cazul ferestrei din dreapta coltului, fereastra care incepe fix din coltul peretelui. Practic, montand o astfel de galerie, draperia si respectiv perdeaua nu vor acoperi fereastra in intregime, ci de la o distanta de aproximativ 15 cm (care reprezinta lungimea capatului galeriei si latimea consolei).

– Pentru fereastra din bucatarie ar trebui sa alegi o galerie asortata cu cea din zona salonului, cu mentiunea ca aici poti folosi o galerie cu capete decorative si chiar una dubla, daca doresti neaparat doua straturi de textile. Din pacate, din poza pe care ne-ai trimis-o nu vad fereastra bucatariei si nu sunt convinsa ca am inteles situatia de acolo din mesajul tau.

– Galeriile trebuie montate cat mai sus pe perete, cat mai aproape de tavan, pentru a inalta vizual incaperea. Cel putin eu asa as proceda.

– In ultima instanta, daca nu vrei sa te complici cu o galerie cu cot (doua bare dispuse la 90 grade), poti opta pentru o sina de tavan imbinata, la fel, in inghi de 90 grade. Personal, consider ca galeriile reprezinta o alegere mai frumoasa decat sinele si, prin urmare, as alege varianta unei galerii continue pentru cele doua ferestre din salon si pentru draperii, cate doua pe fiecare latura a galeriei.

Iata cum arata o galerie de colt:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *