Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Sistem drenaj apa din curte panza freatica sus


Cum as putea face un sistem de drenaj pentru a preveni acumularea apei in curte? Am curtea dreapta, frumoasa, dar cand se topeste zapada sau cand ploua mai mult balteste in unele locuri apropiate de casa pentru ca nu are panta acolo (probabil ca panza freatica e mai sus). In gradina care e mai in spate e o mica panta si nu se aduna apa. Ce metoda de drenare imi recomandati sa folosesc ca sa previn acumularea apei in partea dreapta si fara panta a curtii? Parca nu as vrea sa sap santuri si transei prin curte si pe langa casa ca sa se scurga apa.


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Sistem drenaj apa din curte panza freatica sus.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Maria in ianuarie 31st, 2019

Și eu sunt interesată de o astfel de solutie. Primăvara, la topirea zăpezii, apa ajunge până la glezne.

gelu in ianuarie 31st, 2019

Pai dacă nu vrei sa sapi, atunci înaltă solul și dă-i panta.

Calin in februarie 1st, 2019

Poate daca faceti o fantana sapata ale carei margini sa fie facute din caramida sa permita strangerea apei. Daca o sapati la 4 m cred ca ar fi destul. Este posibil si ca pamantul sa nu fie permeabil pentru apa si atunci nu faceti nimic nici cu santuri de drenare (sau faceti putin). O alta alternativa ar fi sa puneti un strat de pamant permeabil (cernziom bun sau pietris mai mare ca sa rupa capilaritatea) si sa il plantati. Astfel apa se va opri la stratul impermeabil, insa nu se va ridica mai sus de cel de pamant bun sau pietris. Daca pamantul existent nu a fost sapat si cultivat de mult atunci si aceasta poate fi o cauza.

Calin in februarie 1st, 2019

Fantana puteti sa o aveti doar de design sau pentru udat florile.

adrian in februarie 1st, 2019

rigole pentru colectarea apei si tevi de scurgere sau drenaje, dupa caz

Vali in februarie 1st, 2019

Cautati pe youtube: DIY How to build a French Drain.
In principiu trebuie sapat un sant spre zona mai joasa unde sa curga apa. In sant se pune o teava permeabila sau gaurita cu o mica panta pe un pat de pietris, Deasupra tot pietris. Abea sus 5-10cm puteti pune pamant. Merge si fara teava doar cu pietris dar mai anevoie. Ideal ar fi sa il faceti cat mai jos si mai lat pentru ca pietrisul sa nu se amestece cu pamant.
Spor la treaba

cristi in februarie 1st, 2019

se iau tevi de canalizare. se fac fante in plastic cu flexul (circa 1/3 din circumferinta tevii), la distante convenabile- pe acolo se va scurge apa.
se ingroapa cu panta , cu fantele in sus, dupa ce am pus pe fante o panza de gradina si margaritar (sa nu se infunde cu pamant)
apa se scurge prin drenuri – trebuie asigurat ceva la capat pe unde sa curga (ingropat un cilindru de fantana americana )- sau o lasati sa curga pe langa un gard, in gradina, etc
foarte eficient

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii