Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Stabilizare sol cu copaci, terenul se surpa


Va salut! Am urmatarea problema: am descoperit ca terenul din fundul curtii a inceput sa se surpe, noi stand pe un deal. Acum ne gandim ca nu vrem sa fim martorii surparii incete si sigure a terenului si ca ar trebui sa prevenim extinderea rapei, cautand solutii de stabilizare a solului cu copaci.


Niste prieteni ne-au spus sa plantam salcami pe marginea din spate a curtii, pentru ca acestia ar fi copacii care cresc repede si vor stabiliza pamantul, prevenind alunecarea ulterioara a solului. Merita sa na apucam de treaba asta sau nu? Intreb acum pentru ca as vrea sa fac pasul asta in primavara, sa nu mai las sa treaca un an.

Intrebare de la Gelutzu, pe adresa redactiei: Stabilizare sol cu copaci, terenul se surpa.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

euem in ianuarie 14th, 2019

aluni, nuci, salcami, ienuperi. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Vali in ianuarie 15th, 2019

Daca se destabilizeaza terenul din spate sunt sanse mari ca si celalalt teren sa nu fie chiar asa de stabil. Puneti salcami, aluni nuci pe o suprafata cat mai mare, eventual la toate hotarele terenului.

Gelutzu in ianuarie 15th, 2019

Multumesc pentru sfaturi! Am de unde sa iau salcami chiar de aici din zona, in mod normal lumea se chinuie sa scape de ei. O sa plantez copaci la hotarul din spatele curtii, sper sa opresc surparea terenului. Nu stiam ca si alunii si nucii sunt buni. Macar sa ma aleg si cu folos alimentar de pe urma padurii pe care o voi planta acolo.

daniela in ianuarie 15th, 2019

pe mine un ing.care mi-a facut studiul geo la teren, mi-a spus ca daca vreau sa intaresc o panta sa pun salcam sau vita de vie;
terenul meu are doua pante ,una mai mica si am plantat vita de vie si una mai mare unde am pus pomi fructiferi pt ca terenul este imprejmuit de padure(salcami) si nu cred ca o va lua la vale;
deci in functie de situatie,alegeti ce va este mai comod,salcamul creste f repede de ex.

Gelutzu in ianuarie 15th, 2019

Deci practic ca sa previn continuarea surparii terenului ar trebui sa plantez copaci nu doar la hotar dar pe intreaga panta?

daniela in ianuarie 15th, 2019

un rand de copaci pe margine nu stiu cat de mult va putea tine ,,piept,, fenomenului,logic ar fi pe o suprafata mai intinsa , mai in fata nu la granita cu proprietatea dvs…eu asa vad situatia,poate cineva cu experienta va interveni.

euem in ianuarie 16th, 2019

la granita cu proprietatea cealalta (pe partea ta, bineinteleas) ai voie sa pui gard viu

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii