Categorii
Intrebari de la cititori

Stabilizare sol cu copaci, terenul se surpa

Va salut! Am urmatarea problema: am descoperit ca terenul din fundul curtii a inceput sa se surpe, noi stand pe un deal. Acum ne gandim ca nu vrem sa fim martorii surparii incete si sigure a terenului si ca ar trebui sa prevenim extinderea rapei, cautand solutii de stabilizare a solului cu copaci.


Niste prieteni ne-au spus sa plantam salcami pe marginea din spate a curtii, pentru ca acestia ar fi copacii care cresc repede si vor stabiliza pamantul, prevenind alunecarea ulterioara a solului. Merita sa na apucam de treaba asta sau nu? Intreb acum pentru ca as vrea sa fac pasul asta in primavara, sa nu mai las sa treaca un an.

Intrebare de la Gelutzu, pe adresa redactiei: Stabilizare sol cu copaci, terenul se surpa.

7 răspunsuri la “Stabilizare sol cu copaci, terenul se surpa”

Daca se destabilizeaza terenul din spate sunt sanse mari ca si celalalt teren sa nu fie chiar asa de stabil. Puneti salcami, aluni nuci pe o suprafata cat mai mare, eventual la toate hotarele terenului.

Multumesc pentru sfaturi! Am de unde sa iau salcami chiar de aici din zona, in mod normal lumea se chinuie sa scape de ei. O sa plantez copaci la hotarul din spatele curtii, sper sa opresc surparea terenului. Nu stiam ca si alunii si nucii sunt buni. Macar sa ma aleg si cu folos alimentar de pe urma padurii pe care o voi planta acolo.

pe mine un ing.care mi-a facut studiul geo la teren, mi-a spus ca daca vreau sa intaresc o panta sa pun salcam sau vita de vie;
terenul meu are doua pante ,una mai mica si am plantat vita de vie si una mai mare unde am pus pomi fructiferi pt ca terenul este imprejmuit de padure(salcami) si nu cred ca o va lua la vale;
deci in functie de situatie,alegeti ce va este mai comod,salcamul creste f repede de ex.

Deci practic ca sa previn continuarea surparii terenului ar trebui sa plantez copaci nu doar la hotar dar pe intreaga panta?

un rand de copaci pe margine nu stiu cat de mult va putea tine ,,piept,, fenomenului,logic ar fi pe o suprafata mai intinsa , mai in fata nu la granita cu proprietatea dvs…eu asa vad situatia,poate cineva cu experienta va interveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *