Categorii
Intrebari de la cititori

Tapet peisaj in spatele canapelei in living?

Buna ziua! Vreau sa amenajez un living si am cumparat o canapea mustar cu perini de decor maro si alb cu flori mustar si gri, mai am cumparat si o biblioteca din lemn culoare deschisa. Pe jos este parchet din lemn. Ce culoare pot alege la covor si perdele, draperii? Dar un tapet peisaj in spatele canapelei ar merge? (din ce anotimp sa fie tapetul ?)


Intrebare de la Claudia, pe adresa redactiei: Tapet peisaj in spatele canapelei in living?

Un răspuns la “Tapet peisaj in spatele canapelei in living?”

Buna, Claudia!

Poti asorta galbenul mustar fie cu o nuanta potrivita de mov, fie cu un verde olive. Griul merge in orice combinatie. Daca vrei neaparat un fototapet, poti alege, de pilda, unul care sa ilustreze una sau mai multe flori (de exemplu, o livada cu ciresi infloriti) sau unul care sa ilustreze o imagine din natura. Daca vrei sa mergi pe un fototapet alb-negru, poti opta si pentru un peisaj hibernal, insa nu-mi dau seama care e senzata pe care o va transmite acesta vara, cand afara totul va fi verde si pe peretele din living va trona un ditamai peisajul de iarna. Cred ca mai usor este de suportat un peisaj care ilustreaza o straduta dintr-un oras medieval sau venetian colorat, cu stradute si case din piatra.

Covorul poate fi simplu, gri sau alb, dar poate fi si alb cu imprimeu gri. Daca fototapetul va contine si portiuni bleu (cerul, apa) poti cauta un covor care sa contina combinatii de gri, bleu pastel, alb si galben mustar, un model kilim sau unul de inspiratie nordica, cu imprimeu geometric. De altfel, daca in decorul fototapetului va aparea destul bleu poti opta si pentru un covor bleu cu gri sau bleu cu alb. Nu uita insa ca cea mai sigura varianta o reprezinta covoarele cu decor simplu.

In ce priveste draperiile acestea pot fi in ton cu canapeaua sau cu pernutele decorative din decorul acesteia. daca vei opta pentru draperii colorate, care sa contina nuantele din decorul pernutelor, iti recomand un covor simplu, uni, care sa treaca cat mai neobservat in decor. Daca vei alege sa accentuezi covorul, poti opta pentru draperii neutre gri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *