Categorii
Intrebari de la cititori

Tapet sau vopsea lavabila finisare apartament?

Ce imi recomandati sa aleg pentru pereti: tapet sau vopsea lavabila? Mie imi place tapetul dar mi-e teama ca se intretine mai greu, nu prea se spala. Ce ma sfatuiti sa aleg pe termen lung pentru finisarea unui apartament cu doua camere, zugraveala cu vopsea lavabila?


Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Tapet sau vopsea lavabila finisare apartament?

7 răspunsuri la “Tapet sau vopsea lavabila finisare apartament?”

Cred ca la bani iesi cam la fel daca iei o lavabil super buna si aplici ca la carte doua straturi peste amorsa. Dar eu tot vopsea lavabila as alege si nu tapet pentru ca tapetul e greu de dat jos cand te plictisesti de el. Vopseaua si zugraveala se acopera repede cu vopsea noua. Eu lavabila as alege.

Cu o parere avizata(sunt constructor finisor)va pot spune despre avantajele si dezavantajele fiecărui scenariu.
1.Vopsea lavabila aplicare:

A. Întreținere usoara(curățare,spălare,etc.)in functie de calitatea vopselei.
Revopsire rapidă.
Costuri rezonabile.

D. Șlefuire si praful aferent.
Spălarea,curățarea prea insistentă pe locul murdar.
Revopsirea integrală( a unui perete) daca peretele s-a mudarit,lovit etc si daca vopseaua este colorată in alte tonuri.

2.Tapet după aplicare.

A. Întreținere relativ usoara(depinde de tipul tapetului:lavabil sau superlavabil)Ca si idee,cel superlavabil se aseamănă cu musamaua de la masa de bucătărie si se spală mai usor,dar este mult mai costisitor si se foloseste mai des in spatii cu trafic intens,gen hoteluri,birouri,sedii de firme,etc.
Estetica frumoasă in functie de modelul ales de dvs.

D. Probleme cu dezlipirea in timp,cauze posibile:aer conditionat foarte rece,umiditate exagerată,copii mici curioși,etc.
Zgarierea,lovirea cu mobila,din neatenție sau a copiilor mici.
Costuri relativ mari cu schimbarea/înlocuirea modelului existent si aplicarea stratului suport daca s-a deteriorat la decopertare,glet nou,șlefuire,grunduire, etc.

Sfat:Dacă aveți copii mici,nepoți,este de preferat sa folositi vopsea lavabila,care se întreține mult mai usor decat tapetul.Tapetul necesita mai multe operații si atentie.

Cu bine,Costin.

Va multumesc frumos pentru rabdarea de a-mi raspunde atat de detaliat! Am copii destul de cuminti, dar na, copiii tot copii sunt si nu stii niciodata cand fac vreo trasnaie. Probabil ca voi alege sa zugravesc peretii cu opsea lavabila si sa aplic eventual tapet pe un perete din dormtior si unul din living. Asa vor scadea si riscurile si costurile de finisare.

Pe tavan merita tapet. Cu tapetul vlies se ajunge la 20 lei mp si se poate aplica direct peste tencuiala, fara tinci, glet, murdarie si bani. Daca casa a mai fost zugravita, merita lavabila sau var (respira peretele).

Nu vreau sa pun tapet pe tavan ca nu vad rostul, acolo arata foarte bine vopseaua lavabila simpla, dar va multumesc pentru sugestie.

Tapetul este foarte frumos la inceput, dar apoi cand pot aparea probleme de genul unei infiltratii de la vecini sau pur si simplu se murdareste, este imposibil de curatat, asa ca o valabila buna pare cea mai buna solutie. Eu am folosit Aeria Gold all-inclusive o lavabila care se curata usor, alb, simplu si elegant, usor de curata sau retusat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *