Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Tapet sau vopsea lavabila finisare apartament?


Ce imi recomandati sa aleg pentru pereti: tapet sau vopsea lavabila? Mie imi place tapetul dar mi-e teama ca se intretine mai greu, nu prea se spala. Ce ma sfatuiti sa aleg pe termen lung pentru finisarea unui apartament cu doua camere, zugraveala cu vopsea lavabila?


Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Tapet sau vopsea lavabila finisare apartament?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Lica in ianuarie 19th, 2019

Cred ca la bani iesi cam la fel daca iei o lavabil super buna si aplici ca la carte doua straturi peste amorsa. Dar eu tot vopsea lavabila as alege si nu tapet pentru ca tapetul e greu de dat jos cand te plictisesti de el. Vopseaua si zugraveala se acopera repede cu vopsea noua. Eu lavabila as alege.

Costin Lotaru in ianuarie 20th, 2019

Cu o parere avizata(sunt constructor finisor)va pot spune despre avantajele si dezavantajele fiecărui scenariu.
1.Vopsea lavabila aplicare:

A. Întreținere usoara(curățare,spălare,etc.)in functie de calitatea vopselei.
Revopsire rapidă.
Costuri rezonabile.

D. Șlefuire si praful aferent.
Spălarea,curățarea prea insistentă pe locul murdar.
Revopsirea integrală( a unui perete) daca peretele s-a mudarit,lovit etc si daca vopseaua este colorată in alte tonuri.

2.Tapet după aplicare.

A. Întreținere relativ usoara(depinde de tipul tapetului:lavabil sau superlavabil)Ca si idee,cel superlavabil se aseamănă cu musamaua de la masa de bucătărie si se spală mai usor,dar este mult mai costisitor si se foloseste mai des in spatii cu trafic intens,gen hoteluri,birouri,sedii de firme,etc.
Estetica frumoasă in functie de modelul ales de dvs.

D. Probleme cu dezlipirea in timp,cauze posibile:aer conditionat foarte rece,umiditate exagerată,copii mici curioși,etc.
Zgarierea,lovirea cu mobila,din neatenție sau a copiilor mici.
Costuri relativ mari cu schimbarea/înlocuirea modelului existent si aplicarea stratului suport daca s-a deteriorat la decopertare,glet nou,șlefuire,grunduire, etc.

Sfat:Dacă aveți copii mici,nepoți,este de preferat sa folositi vopsea lavabila,care se întreține mult mai usor decat tapetul.Tapetul necesita mai multe operații si atentie.

Cu bine,Costin.

Mioara in ianuarie 20th, 2019

Va multumesc frumos pentru rabdarea de a-mi raspunde atat de detaliat! Am copii destul de cuminti, dar na, copiii tot copii sunt si nu stii niciodata cand fac vreo trasnaie. Probabil ca voi alege sa zugravesc peretii cu opsea lavabila si sa aplic eventual tapet pe un perete din dormtior si unul din living. Asa vor scadea si riscurile si costurile de finisare.

Calin in ianuarie 21st, 2019

Pe tavan merita tapet. Cu tapetul vlies se ajunge la 20 lei mp si se poate aplica direct peste tencuiala, fara tinci, glet, murdarie si bani. Daca casa a mai fost zugravita, merita lavabila sau var (respira peretele).

Mioara in ianuarie 21st, 2019

Nu vreau sa pun tapet pe tavan ca nu vad rostul, acolo arata foarte bine vopseaua lavabila simpla, dar va multumesc pentru sugestie.

Calin in ianuarie 23rd, 2019

Daca tavanul nu este prea drept atunci merita tapet caci corecteaza.

Georgiana in februarie 7th, 2019

Tapetul este foarte frumos la inceput, dar apoi cand pot aparea probleme de genul unei infiltratii de la vecini sau pur si simplu se murdareste, este imposibil de curatat, asa ca o valabila buna pare cea mai buna solutie. Eu am folosit Aeria Gold all-inclusive o lavabila care se curata usor, alb, simplu si elegant, usor de curata sau retusat.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii