Categorii
Intrebari de la cititori

Trebuie autorizatie pentru schimbare / reparatie acoperis?

Am nevoie de autorizatie daca schimb acoperisul? Trebuie reparat si vreau sa stiu daca cer de la primarie ceva. Forma va ramane aceeasi in doua ape, schimb tabla si cateva barne.


Intrebare de la Vasile, pe adresa redactiei: Trebuie autorizatie pentru schimbare / reparatie acoperis?

3 răspunsuri la “Trebuie autorizatie pentru schimbare / reparatie acoperis?”

Bună dimineața!
În principiu vă trebuie autorizație de la primărie. Mergeți și discutați cu cei de la unitatea administrativă teritorială de care aparțineți. In conformitate cu Legea 50/1991, actualizata 2018, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii la art.2 alin (4) ”Prin exceptare de la prevederile alin. (2) se pot emite autorizatii de construire si fara documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism aprobate, pentru:
a) lucrari de modificare, de reparare, de protejare, de restaurare si de conservare a cladirilor de orice fel, cu conditia mentinerii aceleiasi functiuni, a suprafetei construite la sol si a volumetriei acestora”. Nu uitați de art. 26, din aceeiași lege, unde sunt prezentate contravențiile și cuantumul valorii a acestora. Dacă mai aveți și niște vecini ”buni” sunteți bun de plată. Acesta esete un punct de vedere. Mulțumesc.
Cu stimă și respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *