Categorii
Intrebari de la cititori

Variante izolatie naturala casa lemn (si economica)

Buna ziua! Am de gand sa construiesc in 2019 o casuta din lemn si caut acum ce variante de izolatie a peretilor ar fi cea mai buna. Exclud polistirenul, dorind sa ma indrept spre o varianta de termoizolatie cat mai naturala si daca se poate economica. Ce variante as putea lua in considerare?


Intrebare de la Victor, pe adresa redactiei: Variante izolatie naturala casa lemn (si economica).

5 răspunsuri la “Variante izolatie naturala casa lemn (si economica)”

Daca va permiteti folositi celuloza,noi construim case din lemn si la multe case folosim aceasta izolatie,puteti opta si pentru vata,detalii 0734844617

toate celelalte materiale izolatoare sunt mai scumpe decat polistirenul, exceptand balotii de paie. Depinde ce inseamna ieftin pentru dumneavoastra, pana la ce limita de buget se poate incadra solutia tehnica pe care o cautati, tinand cont ca sunt multe posibilitati de a izola termic o casa. 0720424045

Nu am stabilit inca o limita de buget, sunt constient ca constructia si izolatia casei nu sunt lucruri cu care te joci daca vrei sa ai confort pe termen lung si ca preturile sunt pe masura. Incerc sa aflu ce variante exista, ca sa-mi pot face bugetul in functie de optiunile existente. De exemplu, am auzit de izolatia din lana, e mai scumpa decat vata bazaltica si unde se gaseste, ca sigur e o solutie naturala 100%? Dupa aia am auzit si de ceva izolatie cu un strat de pietris intre doua straturi de lut dar nu sunt sigur ca reprezinta o izolatie termica eficienta, nu doar fonica. De aceea am si apelat la ajutorul vostru.

Va multumesc!

Bună ziua!
Este foarte rau ca nu aveti stabilit bugetul. Asta îmi dă, mie, de înțeles că nu aveți incă proiectul. Când aveți proiectul, puteți să stabiliți cu arhitectul şi varianta de izolatie folosită. După mine costurile cresc de la polistiren (nu îl preferați), vată bazaltică, celuloză, spumă şi lână mai nou. După ce aveți suprafața puteți face calcule.
Cu stimă şi respect.

daca ar fi sa facem o lista cu nivelul de eficienta termica ,fonica ,economica si sa luam in calcul si latura …sanatoasa am spune asa:
lana
canepa
celuloza
vata bazaltica
vata de sticla si
polistirenul
Cu cat optam pt …mai natural,mai bun, cu atat este mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *