Categorii
Intrebari de la cititori

Vata bazaltica: Rockwool Frontrock, Knauf sau Fibran

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Vreau sa izolez casa pe exterior cu vata bazaltica de 15 cm. Am de ales intre: ROCKWOOL FRONTROCK MAX PLUS, KNAUF ETICS FKD-S si FIBRAN BP-ETICS. Ce puteti sa-mi recomandati din experienta dumneavoastra? Multumesc anticipat. 0729993816.


Intrebare de la Mircea, pe adresa redactiei: Vata bazaltica: Rockwool Frontrock, Knauf sau Fibran.

5 răspunsuri la “Vata bazaltica: Rockwool Frontrock, Knauf sau Fibran”

Eu am izolat casa cu Knauf CFB si in acest an cu casa neincalzita si fara acoperisul mansardei facut, fara usi in casa, nu a scazut temperatura sub 1 C la geamuri. Am luat-o de la hornbach si am urmarit ca raportul calitate (conductivitate cat mai mica)/pret, sa fie cat mai bun. Polistirenul are conductivitatea ceva mai buna decat vata si este mai ieftin, dar eu am casa din BCA si am considerat ca este important ca peretii sa respire si sa nu se formeze umiditate in BCA si in casa. Atentie si la decorativa folosita ulterior deoarece daca puneti siliconica peretele nu mai respira si ati pus vata degeaba. trebuie silicatica sau silicon silicat care se gaseste la Rofix. Cred ca avantajul vateiu este izolarea fonica superioara si umiditatea mai scazuta in casa, ceea ce face ca sa nu se simta frigul sau caldura excesiva. Voi vedea daca pretul crescut al vatei se justifica fata de polistiren, desi ar trebui ca sa existe o casa similara izolata cu polistiren pentru termen de comparatie. Astept si eu pareri privind vata si vata versus polistiren.

Knauf are densitatea ideala, chiar dacă rockwool te zapaceste cu dual density și are rezistenta la compresiune dubla, ambele sunt hidrofobizate în mas, plăcile rockwool sunt puțin mai mari, 1200×600 fata de knauf 1000×600, în rest cam aceleași caracteristici. Eu v as recomanda Knauf datorita rezistentei duble la compresiune; eu am izolat cu MULTIPOR și sunt foarte mulțumit

Vata bazaltica Knauf LRB pentru izolare tavane, intre riglelele planseului si intre capriori are insa rezistenta la compresiune mai mica decat produse similare de la alte firme, asa ca eu o recomand doar pentru planseu, nu si intre capriori ca este moale si te chinui sa o montezi. Nu stiu daca au Knauf LRB caserata cu aluminiu. Conductivitatea si pretul sunt bune si la aceasta vata. Eu am luat de la Hornbach.

Am tot cautat si eu sa ma documentez despre vata bazaltica. Am ajuns sa aleg dintre Rockwool si Fibran dar, am mers pe varianta a doua. Am gasit un pret chiar foarte bun la Baia Mare, eu fiind din Sibiu. Am primit chiar livrare gratuita doar ca trebuia sa am acces de TIR. Pe langa vata, am primit cadou niste dopuri facute tot din acelasi material. Nu stiam ca exista asa ceva, adica la rockwool sau alti producatori nu am vazut. Mesterii au zis ca o sa frezeze locul pentru diblu dupa care se astupa perfect cu acel dop (frezat 2 cm). Mie unu mi se pare foarte buna ideea, pe langa asta eu am economisit si la dibluri, am luat cu 2 cm mai scurte tinand cont ca le ingropi cei 2 cm + ca ramane perfect plan placa de vata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *