Categorii
Intrebari de la cititori

Vata bazaltica sau celuloza pentru izolatie plafon lemn?

Buna ziua. As dori sa izolez o casa noua cu plafonul de lemn si cu grinzi de 15 cm. Cu ce ma sfatuiti sa izolez? Cu vata bazaltica sau celuloza, mentionez faptul ca casa este pe un nivel. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Dan, pe adresa redactiei: Vata bazaltica sau celuloza pentru izolatie plafon lemn?

5 răspunsuri la “Vata bazaltica sau celuloza pentru izolatie plafon lemn?”

In luna august, a anului trecut, am izolat mansarda casei cu celuloza. Nu stiu cum se comporta in timp (informatiile in acest sens sunt foarte putine deoarece este o metoda de izolare nou adoptata la noi) dar pana acum pot sa spun ca merita. Izoleaza FOARTE BINE fonic iar in privinta confortului termic sunt mai mult decat multumita. Indiferent de minusurile de-afara in mansarda sunt 18-19 grade. Prin urmare am montat si un calorifer si m-am mutat cu dormitul acolo(inainte o foloseam doar pentru depozitare)
Vechea izolatie a fost cu vata minerala care cu trecerea anilor (patru de la constructia casei) ,,a intrat la apaȚ” (nu mai etansa nimic) si pe alocuri avea si mucegai, de la condens.
Au fost doua impedimente in alegerea celulozei, primul ca nu am avut decat foarte putine pareri de la persoane care au folosit-o si al doilea ca are un cost mai mare decat vata minerala. Le-am depasit, am ales-o si pot sa spun ca merita. O recomand.

Buna ziua Mihaela. Ca si preturi banuiesc ca e mult mai scump decat vata bazaltica sau minerala. Ne poti spune care ar fi diferentele de pret la izolatia cu celuloza?

Buna ziua.
Nu am la indemana dosarul cu insemnari, calcule, devize privind lucrarea.Nu mai stiu suprafata totala acoperita (suprafata spatiului locuibil meu este de aprox.36 m patrati-ca sa va faceti o idee) dar m-a costat in jur de 800 de euro si am izolat acoperisul si lateralele mansardei (sageacul).Cu vata minerala sau bazaltica ajunge mult mai putin. Nu trebuie decat sa masurati spatiul, in mare, sa alegeti vata si sa faceti un calcul simplu.
Pentru a sti costul izolatiei cu celuloza am contactat o firma, a venit un reprezentant si a facut masuratorile fara sa ma angajeze cu ceva fata de ei.
Am gasit o firma foarte buna, seriosi, au inceput pe la orele 9-10 dim iar la orele 18 era totul gata.

Buna ziua Mihaela
In curand voi incepe mansardarea casei.Ca si tine, imi doresc un lucru facut bine.
Poti, te rog sa-mi spui numele firmei cu care ai facut izolatia cu celuloza ?
Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *