Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa izolez o casa caramida Porotherm cu chirpici

Buna ziua! Am construit o casa din caramida porotherm pe care vreau s-o izolez cu un strat de 15-20 cm de chirpici, iar in interior s-o tencuiesc cu pamant si var. Ce parere aveti si ce-mi recomandati? Va rog, este o intrebare strict pentru cunoscatori (nu pentru carcotasi). Mii de multumiri!


Intrebare de la Ileana, pe adresa redactiei: Vreau sa izolez o casa caramida Porotherm cu chirpici.

8 răspunsuri la “Vreau sa izolez o casa caramida Porotherm cu chirpici”

ideea pare buna dar s-ar putea sa nu gasiti oameni priceputi si dispusi sa execute finisajele si mai trebuie tinut cont ca anumite detalii tehnice ar trebui studiate si intelese bine, inainte de a pune in aplicare tehnologia. In rest, sa respiri aer curat intr-o casa non toxica poate aduce multe beneficii salutare intregii familii. 0720424045

Buna ziua,
Trebuie sa gasiti chirpicii, inca se mai fac in Dobrogea, Si tot acolo gasiti, probabil si oameni care sa faca tencuiala interioara. Eu in Bucuresti si imprejurimi nu am gasit decat 3 oameni care sa poata face asta asa cum trebuie.Si deja cred ca mai sunt doar 2.
Cu respect
str.con.ion@gmail.com
0769214470

De ce nu ati facut toata casa din chirpici? Ar trebui sa verificati conductivitatea termica a chirpiciului pe care doriti sa il folositi, caci s-ar putea sa nu izoleze. De fapt porotherm-ul este tot pamant si tot necesita izolarea. casele vechi din chirpici compensau prin peretii foarte grosi, insa tot este relativ rece si mai ales umed in ele deoarece pamantul atrage si cedeaza umiditatea.

Chirpici putem face oriunde important este pamantul din care se face si daca se gaseste in zona in care doriti sa construiti.
Formele sau matritele nu sunt greu de confectionat numai ca procesul este de durata.
Detalii 0766271435

Buna seara,
Buna intrebarea dumneavoastra…dar ca sa izolezi o casa cu chirpici de 15/20 cm grosime ma intreb care ar fi sistemul de prindere a chirpicilor de zidariile existente, fara o fundatie din beton, fara stalpi si grinzi din beton este imposibil de realizat, greutatea chirpicilor fiind foarte mare…..de tencuit in interior cu pamant e mai simplu dar nu o sa gasiti multi dispusi sa o faca, pentru ca trebuie lut galben care in zona nu exista si care se intinde manual…
Cu respect…

Bună seara!
@Calin are dreptate, din punctul meu de vedere. Ați facut comparatia izolatie pamint 20 cm cu polistiren/ vata bazaltica/ multipor si alte materiale de izolatie din punct de vedere termic? Dar de materiale si manopera la gata a fatadei? Dacă este bun, dupa cum spun unii, ar fi trebuit folosit sistemul la scara larga. Eu, unul, nu am auzit. Ar fi bine sa discutați cu cei care chiar se pricep în domeniu.
Cu stima si respect.

pentru chirpici sunt si masini electrice, pamant se gaseste, sisteme de prindere la discretie, dar nu inteleg de ce pentru izolare termica peste caramida. Alveolele din caramida sunt pentru termoizolare, cu pamantul e altceva, fiind o masa bruta si plina, asigura un transfer termic mai bun, deci o izolare mai slaba. In afara faptului ca se respira un aer mai putin nociv decat in cazul finisajelor chimice mai este si convenienta procurarii materialului mai ieftin dar manopera si obligativitatea utilizarii unor materiale mai deosebite pentru protejarea lutului depaseste economic ceea ce s-a economisit anterior. Intrebarea este ce vrea sa obtina doritorul de la aceasta solutie tehnica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *