Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere model dressing, doua modele, nu ne decidem

Buna ziua, vrem sa facem un dressing in living si ne este greu sa ne decidem asupra modelului. Ne plac doua variante: 1. alb mat cu usi frezate si cadru alb sau crem deschis lucios si cadru stejar deschis. In ambele variante aproximativ la mijloc va fi o usa cu oglinda si langa un corp deschis doar cu rafturi.


Livingul are toti peretii albi, o canapea coltar gri deschis, parchet stejar clasic, mobilier TV din cadru stejar deschis cu usi turcoaz deschis lucioase, covor alb cu dungi turcoaz si masa joasa alba. Usa de intrare in camera este tot culoare stejar, o nuanta un pic mai inchisa decat parchetul.
Dressingul va fi pozitionat cum intri in camera pe tot peretele din dreapta si va avea 3.75 m lungime si 2.36 inaltime cu prima parte (cea mai departata de usa are 60 cm latime, iar cea mai apropriata 35 cm pentru a minimiza impactul cand intri in camera).
Va rog sa ne ajutati cu o parere intre cele doua variante. Camera este destul de mare (20 mp), insa as vrea sa minimizez impactul dulapului cat mai mult. Multumesc.

Intrebare de la Mirela, pe adresa redactiei: Alegere model dressing, doua modele, nu ne decidem.

2 răspunsuri la “Alegere model dressing, doua modele, nu ne decidem”

Buna, Mirela!

Avand in vedere ca dressingul va ocupa in intregime peretele opus ferestrei (daca intuiesc corect) parerea mea este sa-l faceti alb complet, in ton cu peretii. Il puteti face si alb lucios, daca preferati acest tip de textura, pentru a va asigura ca reflecta cat mai bine lumina naturala si este cat mai invizibil in decor. Totodata, daca preferati cealalta varianta (dressingul cu cadru stejar si fronturi/usi crem), nu cred ca va strica vizual armonia livingului. Trebuie sa va atrag atentia insa ca costurile de constructie ale unui dressing cu cadru colorat sunt mai mari decat cele ale unuia cu cadru alb. Si nu inteleg ce sens are un cadru colorat cata vreme dulapul este proiectat din perete in perete si din pardoseala pana in tavan?

Buna Victoria, multumesc frumos pentru raspuns. Ne gandeam sa-l facem din cadru de stejar pentru ca avem un corp deschis ( fara usi) cu rafturi unde vrem sa punem carti si e acelasi tip cu cadrul de mobila TV. Iar usile crem deschis merg foarte bine pe stejar. Pretul este acelasi pentru cadru, fie alb fie stejar, doar usile difera ca pret, cele lucioase fiind mai scumpe. E vorba de sistemul PAX de la Ikea.
Initial ne gandeam tot la varianta pe alb, dar usile albe simple nu ne-au placut cum arata. Cele albe frezate arata similar cu bucataria pe care o avem(tot Ikea).
Probabil varianta pe alb lucios e cea mai potrivita deoarece dressingul este opus de fereastra si va reflecta lumina si va mari spatiul.
Multumim pentru sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *