Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Casele din caramida tiganeasca mai trebuie izolate?


Buna tuturor. Am cumparat anul trecut o casa facuta din caramida tiganeasca, care e la rosu, adica neizolata, netencuita. Iarna asta mi s-a parut ca e cam rece in casa si intreb daca ar trebui izolata cu polistiren. Eu intelesesem ca nu trebuie, dar cred ca as simti confort in plus. Ce ma sfatuiti?


Intrebare de la Mariana, pe adresa redactiei: Casele din caramida tiganeasca mai trebuie izolate?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Florin in februarie 16th, 2019

Izolarea e buna la orice tip de caramida / orice tip de casa. Se va pierde mai greu caldura.

C.E.B. in februarie 16th, 2019

Buna ziua! Tencuiti exterior apoi izolati cu vata bazaltica.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Georgescu in februarie 16th, 2019

Pe scurt lucrurile stau asa :
1. peretii de caramida de la exterior trebuie urgent tencuiti .
2. Daca aveti grosime de peste 45 cm nu ar trebuii sa mai izolati termic ci doar sa finalizati finisajul exterior – vezi tencuiala pe baza de mortar si var cu grosime de maxim 2,5 cm , apoi aplicarea un unor tencuieli decorative de prefrinyta cele siliconice cu o granulatie mai mare de 1, 5mm ;
3. Daca nu aveti grosimea de perete mai sus specificata atunci se impune realizarea izolarii peretilor exterior fie cu polistiren de grosime minima de 10 cm sau cu placi din vata minerala de aceesi grosime . Personal recomand izolarea cu placi din vata minerala dar costul pe mp este de cca 20-25 % mai mare decat cel cu placi din polistiren . DAR COSTURILE SE REFLECTA IN AVANTAJELE FOLOSIRII PLACILOR DE VATA MINERALA – vezi rezistenta la foc si o mai buna permebilitate / difuzie a posibilului condens ce se creeaza intre perete si placa de izolatie si nu numai .

Dragos in februarie 16th, 2019

De ce cu vata bazaltica si nu cu polistiren?

p.vili in februarie 16th, 2019

Casele construite din caramida tiganeasca trebuie izolate mult mai bine,sunt mai sensibile la frig.Va recomand o izolatie cu vata,tencuiti in prealabil pentru o mai buna etansare.

adrian in februarie 16th, 2019

mortarul din rosturi este aplicat pe toata suprafata de contact a caramizii si asigura astfel punte termica intre exterior si interior, ducand la formarea de condens si apoi a mucegaiului,in spatiile incalzite mai putin sau insuficient pentru a mentine peretii uscati. 0720424045

Aurel in februarie 16th, 2019

Meserias din iud.Teleorman efectuez lucrari de termoizolatii cu polistiren extrudat/expandat/grafitat,placi multipor,vata bazaltica,lavabil sau tencuiala decorativa/mozaicata.Daca v-am trezit interesul ma gasiti la 0769942980.Rog si ofer seriozitate.

Calin in februarie 16th, 2019

Vad ca vata ia teren si este bine. Bine ar fi sa se valorifice si lana sub forma de placi ca si cele de vata, dar tratate in prealabil. Oricum daca se tencuieste peste nu au cum intra moiliile si alti daunatori.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii