Categorii
Intrebari de la cititori

Ce aleg pentru inchiderea terasei: plastic sau termopan?

Pentru inchiderea unei terase cu doua laturi deschise ce e mai bine sa aleg: ferestre de termopan sau rulouri din folie de plastic? As tinde spre rulourile de plastic cum am mai vazut la multe terase din Grecia, dar ma gandesc ca se pot rupe de la vant si raman fara ele. Cu termpoanul clar ies mai scump, dar macar tine mai mult, doar ca nu-mi prea place cum arata la o terasa. Oricum o sa le tin inchise doar iarna. Voi cum ati face daca ati fi in locul meu?


Intrebare de la Septimiu, pe adresa redactiei: Ce aleg pentru inchiderea terasei: plastic sau termopan?

3 răspunsuri la “Ce aleg pentru inchiderea terasei: plastic sau termopan?”

vreau sa primesc comentariile si sugestiile cu privire la inchiderea acestui tip de terasa

Daca nu vrei sa tii mereu terasa inchisa cred ca mai bine iei rulouri de plastic casetate, parca asa le zice. Am vazut si eu a greci prima data si mi se pare ca fac super treaba. Chiar am prins niste zile cu vant puternic pe malul marii de nu puteai sa stai afara (era primavara devreme) si in terasa respectiva nu simteai nimic. E un plastic gros dar nu stiu cum se comporta la ger, daca nu crapa. Oricum cred ca iesi mai ieftin decat daca iti pui termopan.

Si eu m-am confruntat cu o astfel de problema.
Am cautat mai intai oferte cu geamuri termopan cu sistem de culisare, sunt foarte scumpe si am renuntat. Ca sa inchid cu geamuri normale de termopan – vara terasa devine o sera si nu imi doresc. Am cautat sa inchid cu folie – si am gasit doua modele si anume: unul cu ghidaj (folia este prinsa intr-o rama si cand vrei sa strangi se ruleaza pe un tambur (solutie scumpa – ajunge mai ieftin cu termopan) iar solutia la care am recurs noi a fost cea cu folie groasa cu bride. Avantaj: mai ieftin, dezavantaj – la diferente de temperatura folia se contracta si se dilata ceea ce face imposibila inchiderea peretilor (precizez ca eu am si o usa din astfel de folie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *