Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum poti decora casa cu tapet – Idei de combinatii

1-idei combinatii tapet amenajari interioare


Desi ma asteptam sa fie din nou dat uitarii, tapetul decorativ se tine inca destul de bine pe pozitii in lumea amenajarilor interioare, fiind folosit de tot mai multa lume in amenajarea propriilor locuinte. Doar ca acum nu prea mai vezi case finisate integral cu tapet, ci doar portiuni de perete accentuate si scoase in evidenta cu ajutorul acestui finisaj aplicat simplu sau in diverse combinatii unice.

Alegerea culorii, modelului si texturii tapetului este destul de simpla. Lucrurile se complica insa in momentul in care se doreste accentuarea unui perete prin folosirea mai multor tipuri de tapet simultan, aparand intrebari de genul: Ce tipuri de tapet arata bine impreuna? Pot combina mai multe tipuri de imprimeu in decorul aceluiasi perete? N-o sa incarc decorul daca voi folosi combinatii de tapet?

Tapetul cu imprimeu geometric

Pentru accentuarea unui perete din living, bucatarie sau chiar de pe holul unui apartament poti folosi un tapet cu imprimeu geometric. Ca sa previi incarcarea decorului, alege un model cu imprimeu mai marunt si aplica-l pe peretele pe care vrei sa-l scoti in evidenta. Imprimeul geometric te va ajuta sa distragi atentia de la punctele mai slabe ale decorului sau de la „defectele” camerei pe care doresti sa o amenajezi: tavan prea jos, camera prea mica etc.

Pentru un spatiu amenajat in stil modern poti alege un model de tapet cu imprimeu geometric in alb si negru sau in alb, negru si gri. Acesta se va integra firesc intr-un decor dotat cu mobilier si accesorii in nuante de gri si cu elemente decorative cu aspect metalizat, dar si cu accente colorate caramizii, verzi, bleumarin, galbene etc.

Combinatii de tapet cu tehnica patchwork

O metoda foarte interesanta de combinare a doua sau mai multe tipuri de tapet in accentuarea unui perete este tehnica patchwork. Pentru realiarea unui decor placut ochiului ai nevoie de patrate de tapet in culori asortate. Spre exemplu, 1/3 patrate pot fi gri cu un imprimeu argintiu stil baroc, 1/3 din patrate pot fi gri cu dungi albe si 1/3 de patrate pot fi dintr-un tapet gri cu imprimeu floral colorat. Inainte de a te lansa in aplicarea propriu-zisa a peticelor de tapet pe perete iti recomand sa le asezi pe o suprafata orizontala (podeaua este perfecta), pentru a descoperi cea mai buna varianta de intercalare a patratelor de tapet alese.

Vezi si: Cum putem decora casa cu resturi de tapet.

Ar trebui sa stii insa ca pentru obtinerea unui rezultat impecabil ai nevoie de un suport perfect drept. Cu alte cuvinte, peretele pe care vrei sa-l accentuezi cu ajutorul tehnicii patchwork trebuie sa fie perfect neted, iar distanta dintre laturi sa fie perfect egala.

Combinatii de tapet in dungi verticale

Poti interpreta tehnica patchwork si altfel, aplicand pe acelasi perete, intercalat, dungi de tapet cu diferite tipuri de imprimeu. Ca sa-ti fie mai usor sa asortezi si sa combini mai multe modele de tapet iti recomand sa alegi mai multe elemente ale aceleiasi colectii.

Vei mai multe idei aici: Cum poate fi combinat tapetul decorativ.

Si in acest caz, la fel ca in cel de dinainte, e bine ca mobila pe care o vei aseza in apropierea peretelui in decorul caruia ai folosit combinatii din mai multe tipuri de tapet sa fie cat mai neutra.

Iti recomand sa vezi si: Iata cum iti poti infrumuseta dormitorul cu tapet decorativ.

Poti accentua cu tapet si camerele copiilor

Daca planifici amenajarea si decorarea camerei copilului pentru care ai ales deja o mobila alba si vrei sa-i dai o pata de culoare, poti folosi, din nou, tapetul. Pentru ca aceasta incapere trebuie sa fie vesela si luminoasa e bine sa eviti culorile prea inchise sau prea stridente si sa te orientezi spre modele de tapet in nuante de galben, bleu, roz, vernil cu imprimeu discret. Iar daca preferi decorurile mai colorate, poti aplica aceeasi tehnica patchwork, folosind de aceasta data combinatii cat mai vesele de tapet, sau poti alege un model cu imprimeu simpatic, din colectiile concepute special pentru amenajarea camerelor pentru copii.

Tablouri din tapet

Pentru animarea si colorarea unui spatiu monoton poti inrama cateva bucati dintr-un tapet pe placul tau, agatand apoi tablurile obtinute pe un perete gol. Aceasta solutie este potrivita atunci cand nu ai curajul sa folosesti acest finisaj pe suprafete extinse. O versiune mai complexa a acestei idei este cea de creare a unor panouri decorative din fasii de tapet, marginile de profile decorative, din polistiren sau ipsos. Aceasta idee este potrivita mai ales in amenajarile clasice si poti vedea un exemplu in acest sens in imaginea cu numarul 7 de mai jos.

Sursa foto: Novate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *