Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se calculeaza metri patrati la o camera?

Buna ziua. Va rog frumos, imi spuneti si mie cum se calculeaza metri patrati? De exemplu daca o camera are 5 m latime si 5 lungime cum aflu cati mp are?


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Cum se calculeaza metri patrati la o camera?

24 de răspunsuri la “Cum se calculeaza metri patrati la o camera?”

Foarte simplu. Mergi la scoala.Cred ca prin clasa a 3-a. Vor explica mai bine decat mine.
Dar voi incerca si eu.
E la fel ca la mere adica
5 mere x 5 mere = 25 mere patrate
l METRII E LA FEL
5 M X5 M = 25 MP
Daca la clasa 3-a e greu, incearca de la a 2-a

Andrei, ia o foaie de hirtie cu patratele si numara 5 patratele in dreapta si 5 patratele in jos. Acum trage linie pe margine si apoi numeri cite patratele sunt in interior. Daca iti ies 25 de patratele e f bine. Daca nu, mai incearca odata!!!!!

Am 17 ani si sunt surdo mut..nu am putut sa invat foarte multe la scoala datorita problemelor mele… de ce trebuie sa radeti pe seama asta?

Andrei, da-mi voie sa imi cer scuze in numele celor de pe acest thread. Nu cred ca au avut intentia sa te jigneasca.
Aria unei suprafete, in cazul asta, camera ta, se afla prin multiplicarea lungimii si latimii. In cazul asta, 5×5=25 mp.
Daca ai avea un hol lung de 7 m si lat de 2.5, aria holului respectiv ar fi 7×2.5=17.5mp.
Sper ca e usor de inteles.

Un om inteligent, puternic si fericit nu o sa jigneasca niciodata o persona, incearca sa-l ajute da cum toti santem destepti foc nu mai e loc de omenie
Brava si respect tie Ana

Intrebarea este pt metrii patrati la o camera!!!! Nu o podea!
– dacă avem o cameră cu lungimea de 5 metri și o lățime de 3 metri, atunci avem nevoie de (5 * 3 = 15 mp), ajungem la 15 mp. pe podea

De la început este necesar să se adauge lungimea tuturor celor patru laturi ale camerei A + B + D + C și să se înmulțească cu înălțimea tavanului camerei h, (A + B + D + C) * h
– dacă avem o cameră cu o lungime de 5 metri și o lățime de 3 metri, iar înălțimea unui tavan al camerei, de exemplu, este de 2,5 metri, atunci este necesar ((5 + 3 + 5 + 3) * 2,5 = 40 de metri pătrați) avem 40 mp. PE PERETI (tavan si pereti laterali)
* nu uita sa scazi usa si geamurile!

5 mL (lungime) x 5 ml (Latime) = 25 mp (ASA poti afla necesarul de materiale ( MP (Metri patrati a unei incaperi) in cazul tau sunt undeva la 25 mp ( metri patrati) +- 1 cm daca masuratorile AU fost corect facute, ( totul este matematic ( inmultesti Lungimea cu Latimea si afli Mp ( metri patrati) , si tot Odata si necesarul de materiale +-) poti calcula 1,2 mp ( metri patrati) in +. Zi faina.

Stiti si voi masura si lasati comenturii de oameni… oare cine trebuie sa mearga la scoala ? Si an ce clasa

Daca aveti o camera de 5 pe 5 aveti 100 mp. aveti 25 mp dusumea, 25 mp tavan si pereti 50 mp. o zi buna,

Ce as vrea sa va palmuiesc pe toti !!! Nesimtitilor ! Daca nu ai un lucru bun de zis, nu il mai zice !!!

Ptr toata lumea, dincolo de matematica: sunt metri patrati si nu ‘metrii patrati’.

Cum era si de asteptat… Romanul le stie pe toate.
Omul a pus o simplă intrebare si voi il ataca-ti parca v-a dat in cap. Absolut dezgustător comportament… suntem toti romani, trăim toti intr-o tara in care toata lumea isi bate joc de noi… iar noi la rândul nostru ne comportăm ca niste intelectuali parveniți. Nu degeaba ne arata toata Europa cu degetul si ți-e rusine cand călătorești sa spui ca esti din România.

Andrei imi cer scuze in numele celor care te-au jignit si se cred perfecți.

Am sa raspund mai simplu :
1²=1×1
2²=2×2
3²=3×3
Si tot asa in continuare

Nu conteaza ce problema are cel care a pus intrebarea, conteaza ca este interesat sa gaseasca un raspuns, dar vad ca unii dintre noi inca au o mentalitate invechita si nu apreciaza faptul ca persoana respectiva pune intrebari si incearca sa invete ceva, daca nu pui intrebari inseamna ca nu esti interesat, parerea mea personala este ca avem nevoie in Romania de cat mai multi oameni care isi pun intrebari, nu de oameni care ingradesc acest lucru cu mentalitatea invechita.

Nota 10 x10000000000000 mp pentru Mihail, cu mesajul postat in data de 20 septembrie 2020 la 11:58 am.

metri patrati ii vei afla inmultind lungimea, cu inaltimea peretelui si aici iti da metri patrati pe un singur perete! de exemplu camera ta are latimea de 5 si sa zicem ca inaltimea este de 2.20, rezultatul fiind de 11 mp pe un singur perete! deci rezultatul va fi si cu celelalti pereti! aici iti va fi simplu de socotit cei 4 pereti! sau mai usor pentru tine latimea inmultind cu lungimea inmultind cu inaltimea camerei si rezultatul iti va da 55 deorece sa mai adaugat si tavanul! pentru metri cubi exista alta formula : lungimea inmultind latimea inmultind cu grosimea (aceasta formula se foloseste des in constructie sa vezi cati m3 iti va trebui sa torni cu cifa placa)! cheers

Am un teren de 25 m lățime spate și în fața am 24 m și de lung 60 de metri cap cap citi metri pătrați am ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *