Categorii
Intrebari de la cititori

Distanta optima intre blat si corpurile / dulapurile de sus, bucatarie

1. Dulapurile de bucatarie din partea de sus trebuie sa fie aliniate cu centrala termica aflata la inaltimea de 2.40 m? Camera are 3 m inaltime.
2. Distanta de 70 cm dintre corpurile de sus si blat pentru o persoana se 1.60 m este optima?
Multumesc!


Intrebare de la Lily, pe adresa redactiei: Distanta optima intre blat si corpurile / dulapurile de sus, bucatarie.

7 răspunsuri la “Distanta optima intre blat si corpurile / dulapurile de sus, bucatarie”

In opinia mea, distanta optima este cea la care ajung membrii familiei la rafturile de sus fara sa sta pe varfurile degetelor de la picioare. Ce preferi, sa fii „in trand” sau sa te simti confortabil in casa ta ?

BUnă seara!
Distanța dintre blatul de bucătarie și corpurile suspendate este, în general, de 60 cm. Aceasta este data în principiu de poziționarea hotei (înalțimea blatului 90 cm la care adăugați cei 60 cm distanță și ajungem la 150 cm. Orice cm în plus, adică 10 cm, vă determină să stați pe varfurile degetelor de la picioare pentru a ajunge la dulapurile/rafturile de sus). Când vă faceți dulapurile suspendate acestea să nu fie foarte înalte și încercați să evitați folosirea sistemelor de deschidere a usilor spre tavan.
Cu stimă și respect.

Bună dimneața!
Dacă o dați mai jos înseamnă alți bani, altă distracție. Mă gindesc să o mascați cu un dulap, care va mai înalt decât restul mobilei. Adică, un pic de asimetrie. Oricum dumneavoastră hotărâți.
Problema pentru mine este următoarea, dacă vorbim de o centrală pe gaz. Dacă înâlțimea centralei este în principiu de 70 – 72 cm, la care adaugăm 25 cm gaura pentru evacuare gaze obținem alte date. Poate aveți altă centrală (curent electric).
Cu stimă și respect.

Centrala este pe gaz, a fost instalată la înălțimea potrivită pentru a avea acces țeava de tiraj, camera de bucătărie fiind la un nivel mai jos decât cel al străzii, pe jumătate demisol. Mulțumesc!

Buna, Lily!

Parerea mea este ca poti face dulapul in care sa ascunzi centrala mai inalt decat celelalte corpuri doar daca acesta se va afla intr-o margine a garniturii, ideal fiind ca acesta sa fie in ton cu peretii. Daca vei avea mobila alba, e clar ca dulapul respectiv va fi al si el. Insa daca vei avea mobila bicolora (corpuri inferioare de o culoare si superioare albe, dulapul in care vei ascunde centrala va fi alb).

In urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2016/12/invata-sa-combini-furnirul-de-lemn-din-compozitia-mobilierului-de-bucatarie/ vei gasi cateva bucatarii ale caror modele de mobila demonstreaza ca nu este musai ca dulapurile superioare sa fie aliniate, mai ales atunci cand camera are tavanul foarte inalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *