Categorii
Intrebari de la cititori

Filtru recomandat pentru dedurizare apa chiuveta

Ce filtru recomandati pentru dedurizarea apei de la robinet si unde e mai bine sa-l montez? Daca pun filtru ca sa protejez masina de spalat nu rezolv toata problema dedurizarii, folosesc apa de la chiuveta si pentru gatit si nu as vrea sa ma joc cu sanatatea mea si a familiei. Ce solutie recomandati sa aleg?


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Filtru recomandat pentru dedurizare apa chiuveta.

6 răspunsuri la “Filtru recomandat pentru dedurizare apa chiuveta”

poti folosi ptr lavoar 2 filtre respectiv unu lavabil de 5 microni si unu cu carbune.Ptr .masina de spalat se foloseste separat un filtru cu fosfati .Inaintea celui cu fosfati sa montezi si o supapa de sens.Ai mare grija ca apa ptr masina de spalat sa nu treaca prin filtrele de la lavoar.

Pentru masina de spalat nu se merita filtru.Calgone isi face bine treaba.Atentie si la detergentul pe care il folositi.Am avut surpriza sa gasesc furtunul de alimentare cu apa al masinii obturat cu soda.Am avut o perioada cand am folosit doar Ariel.Am cam doi ani de cand am schimbat detergentul si nu am mai avut surprize neplacute.Pentru ghiuveta sunt o multime de solutii.Luati in calcul si costul consumabilelor si la cat timp trebuiesc inlocuite.Eu va propun un filtru de apa NEW LINE U12 cu cartus triplu.

@bukk – De ce nu e bine sa treaca apa masinii de spalat prin filtrul pentur robinet? Ce face filtrul ala, nu dedurizeaza apa? Adica vreau sa inteleg de ce apa care e buna de baut dupa filtrare nu e buna pentru masina de spalat…

@ Severin Iulian – as putea monta filtrul asta New Line u12 la teava generala de almentare cu apa din casa, ca sa treaca toata apa prin el? La masina de spalat foloseste sotia niste pastile gen calgon de la Lidl. Sper ca sunt si bune, nu doar mult mai ieftine.

Buna seara.Nu puteti monta acest filtru la conducta de alimentare a casei deoarece isi pierde proprietatile repede fiind nevoit se filtreze o cantitate mare de apa.Pentru alimentarea generala se recomanda filtrele magnetice sau electromagnerice.Sunt de dimensiuni mai mari , necesita un spatiu mai mare pentru instalare.Cu masina de spalat : atentie la detergentul folosit si……..ieftin folositi , ieftin va deduriza.

Nu puteti monta acest tip de filtru la alimentarea generala a casei.Este de capacitate mica , nu face fata se colmateaza repede.La masina de spalat repet : atentie la detergentul folosit si……..ieftin folositi , ieftin dedurizeaza.

ma tenteaza ideea de filtre magnetice sau electromagnetice ca sa rezolv problema dedurizarii la toata apa din casa. Tocmai am comandat si o combina frigorifica din aceea cu dozator de gheata care se alimenteaza cu apa, deci o sa mai apara un consumator. Unde sa intreb despre filtrele astea pentru dedurizarea apei direct de la alimentarea generala? Spatiu as avea dar nu prea imi dau seama cat de mult loc ocupa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *