Categorii
Intrebari de la cititori

Grosime maxima izolatie casa cu polistiren sau vata?

Buna seara. Cat de groasa pot face izolatia cu polistiren sau vata la o casa? Mai exact, daca doresc sa izolez cu grosime de 50 cu polistiren, sa zicem, pot? Exista dibluri, trebuie pus in mai multe straturi? Care este maxim posibil?


Intrebare de la Angel, pe adresa redactiei: Grosime maxima izolatie casa cu polistiren sau vata?

4 răspunsuri la “Grosime maxima izolatie casa cu polistiren sau vata?”

Adica 50 de centimetri? Tu poti sa pui si 1m grosime dar eficienta scade dramatic incepand cu 20cm. Gandeste-te ca va trebui sa pui si la marginea ferestrelor si degeaba pui 20 afara daca la marginea ei ai 2cm sau deloc. Grosimi standard sunt pana in 15 si 20cm am impresia. Peste trebuie sa vorbesti la fabrica sa il taie cum vrei tu.
Orice gaura faci in el este o posibila punte termica. Eu l-am lipit cu spuma ca sa nu am punti termice si tine foarte bine fara dibluri.
Cel mai bine faci un calcul de rezistenta cu aplicatia de pe un site
german. Cauti „u-wert-rechner” in goagal si din primul link te duce la un site in germana. Ai in dreapta sus optiunea sa schimbi in engleza.
Acolo calculezi tot la ce dimensiuni vrei tu.

Eu intrebam daca tehnic este posibila de facut izolarea asa de groasa. Daca exista dibluri. Cum se fac prinderile? Pot sa lipesc cu spuma mai multe straturi de izolatie / polistiren?

Salut ideea este ca totul depinde de densitatea poliestirenului nu de grosime. La ora actuala pe piata exista poliestiren expandat de grosime maxima 10cm cu densitate maxima 80. Dar mai exista si poliestiren extrudat cu grosime maxima de5 cu densitate de 1400. Deci ce rost are sa pui 5 straturi de 10 sa faci o densitate de 400 cand poti pune 1 strat de 5 si ai densitate 1400. Pentru 50 grosime nu exista dibluri de prindere, dar se poate prinde in dibluri primul strat iar urmatoarele se lipesc cu spuma polioretanica si rezista foarte bine.

In Germania se foloseste numai izolatie de peste 15 cm exista sistem de prindere pe baza de spuma si dibluri daca este cazul.
Multe case se construiesc in sistem amvic asa cum construim si noi in Romania polistirenul este neopor cu eficienta foarte mare .
pentru detalii va sau la dispozitie ,0734844617

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *