Categorii
Intrebari de la cititori

Inaltime corecta montare hota bucatarie

Ma tot contrez cu sotia si sper sa gasim raspunsul aici: trebuie sa montam hota in bucatarie si sotia vrea sa o montez mai sus, pe motiv ca nu vrea sa stea aplecata deasupra oalei si sa nu se loveasca de hota de fiecare data cand gateste. Eu ii spun ca daca o pun sus, cum vrea ea degeaba o mai are. Si uite asa ne certam. Deci care e inaltimea corecta de montare ca sa nu ne mai certam?


Intrebare de la Celac, pe adresa redactiei: Inaltime corecta montare hota bucatarie.

4 răspunsuri la “Inaltime corecta montare hota bucatarie”

Bună ziua!
Distanta optima de montaj este undeva in jurul a 60cm , dar producatorii recomanda intre 50 si 65cm.
Inaltimea la care se monteaza hota, influienteaza, pe langa criteriul estetic si eficienta in sine a produsului. Daca acesta este pus mai aproape de plita, va absoarbe mai bine, dar va fi mai putin practic, intrucat va exista mai putin spatiu de manevra si nu va arata foarte bine.
Nu uitați aliniera la partea inferioara cu corpurile suspendate, practic hota se pune la inaltimea corpurilor de mobila, iar daca utilizatorul spre exemplu nu este foarte inalt, acestea nu pot fi foarte sus montate pentru simplu fapt ca nu mai sunt practice.
Cu stimă şi respect.

Multam fain pentru raspunsuri! Tocmai aia e, ca nevasta-mea are 175 inaltime, fara tocuri si de aceea si vrea hota mai sus. Ea ar fi vrut la vreo 80 cm deasupra aragazului :)))) I-am zis eu ca nu e asta inaltimea corecta. O sa-i arat ce ati scris aici ca sa o conving 🙂

Vedeti ca sunt hote oblice care trag aerul din margini. O puteti monta la 60cm si in plus sotia nu va da cu capul de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *