Categorii
Intrebari de la cititori

Material izolare podul casei, vata sau polistiren

Vreau sa fac o izolare buna in podul casei. Ce imi sugerati sa folosesc ca si material: vata bazaltica sau polistiren expandat EPS cat sa fie? Multumesc.


Intrebare de la Darius, pe adresa redactiei: Material izolare podul casei, vata sau polistiren.

9 răspunsuri la “Material izolare podul casei, vata sau polistiren”

Vata, pentru ca se muleaza intre capriori, riglele planseului si permite lemnului sa respire spre deosebire de polistiren.

Vata minerala sau bazaltica cu o densitate cit mai mare si ar trebuie sa puneti 20 cm pentru o termoizolatie buna va costa ceva dar merita

Am inteles vata. As vrea eu de 20 cm grosime dar cred ca iese foarte scump. Si cred ca ar izola mult mai bine, din pod vine de multe ori frigul

Capriorii sau riglele au de regula 10m cm, asa ca puneti vata de 10 la placa intre capriori/rigle, dupa care peste puteti acoperi cu vata la sul (este mai ieftina, dar nu este uniforma la grosime insa etanseizeaza bine daca o puneti peste cealalalta). Prin planseul superior aflat spre pod se pierde caldura care urca sus. Vata dintre capriori poate fi casrata cu aluminu, punanmdu-se cu folia spre interiorul podului.

Daca izolatia o puneti intre capriori vata in 2 straturi perpendiculare: unul intre capriori si celalalt perpendicular pe el. Si da ambele de 10cm. Puneti anul acesta intre capriori si la anul celalat strat.
Sa nu uitati de folia de vapori sau ceva pus peste vata (osb eventual) pentru ca ies multe reziduri din vata de sticla care nu sunt deloc benefice.
Ideea este ca 40% din caldura se pierde prin tavan ca acolo sta aerul cald. Comparat cu manopera mai ieftine sunt materialele.

Buna seara.Am izolat podul dupa metoda propusa de domnul Calin.Am facut acest lucru acum trei ani.Este super de bine.Vara racoare , iarna cald.Acum trei ani costurile ( materiale+manopera ) a fost 1000 de lei.Recomand aceasta metoda in cunostinta de cauza.

Eu pentru 100 mp acoperis si 80 mp pardosea pod am dat pe vata la placi peste 2000 lei, anul trecut. Vata la sul inca nu am luat si puis, dar doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *