Categorii
Intrebari de la cititori

Nuanta mobilier bucatarie, cuptor si plita negre

Pentru o bucatarie care are culoarea faiantei un rand maro panzat si doua randuri bej panzat, parchetul nuanta pearl oak, inaltimea camerei 3 metri si pereti albi, ce nuanta mobilier se potriveste si cat ar trebui sa ocupe din totalul spatiului destul de generos – 12 mp. Cuptorul si plita sunt din sticla neagra. Separat, este loc pentru servirea mesei. Multumesc!


Intrebare de la Liliana, pe adresa redactiei: Nuanta mobilier bucatarie, cuptor si plita negre.

Un răspuns la “Nuanta mobilier bucatarie, cuptor si plita negre”

Buna, Liliana!

Cu faianta pe care o ai poti asorta o mobila crem, una bej (in ton cu nuanta deschisa a faiantei) una alba, una maro inchis sau una bicolora: dulapuri inferioare furnir lemn si superioare albe, dulapuri inferioare albe si superioare albe intercalate cu furnir de lemn si blat alb etc. Cea mai simpla si neutra varianta ar fi cea in ton cu nuanta deschisa a faiantei, insa pentru a obtine o mobila mai putin plictisitoare (depinde ce preferinte ai), poti face doar corpurile inferioare in ton cu faianta, iar blatul si corpurile superioare albe. Un model frumos, similar ultimei propuneri, gasesti in prima imagine de aici: https://www.casadex.ro/2018/12/idei-amenajare-pentru-bucatarii-de-bloc-mobila-si-finisaje/

In ce priveste dimensiunea mobilei, avad in vedere ca bucataria este, asa cum ai spus si tu, generoasa, recomandarea mea este sa proiectezi o garnitura mare, eventual chiar una cu desfasurare pe doua laturi. Imaginea recomandata mai sus prezinta si o idee de proiectare a unui mobilier pe colt din care te poti inspira. Si pentru ca ai suficient spatiu, te sfatuiesc sa cumperi si sa integrezi in mobila pe care o vei proiecta si o masina de spalat vase dar si combina frigorifica. Ai in vedere ca amenajarea bucatariei o faci extrem de rar si e pacat sa faci rabat la calitatea materialelor sau sa te limitezi la o mobila mai mica pentru a reduce din costurile amenajarii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *