Categorii
Intrebari de la cititori

Piatra naturala sau artificiala fatada casei / soclu?

Ce material e mai bun pentru fadata casei: piatra naturala sau cea artificiala? Vreau sa aplic pe soclu si pe peretele de la intrarea principala in casa si nu stiu ce varianta sa aleg. Care rezista mai bine?


Intrebare de la Agaton, pe adresa redactiei: Piatra naturala sau artificiala fatada casei / soclu?

3 răspunsuri la “Piatra naturala sau artificiala fatada casei / soclu?”

Din cate stiu eu, piatra naturala este mai ieftina, insa pretul de montaj este mai mare si nu stiu cat de rezistenta este in timp, avand in vedere ca de obicei meseriasii folosesc ciment. Eu am pus pe soculul gardului, ca si pe soclul casei (aceiasi inaltime, respectiv 80 cm) ardezie de Rodhos. Este foarte frumoasa si rezistenta ata la intemperii cat si la diferentele de temperatura, lipirea facandu-se cu un adeziv special.

Multumesc pentru raspuns! Dar mai am o nedumerire: piatra naturala e numai cea rustica, adica seamana cu piatra de rau, sau poate fi si mai moderna din bucati dreptunghiulare egale? Eu tind sa cred ca e mai rezistenta decat piatra artificiala dar eram convins ca e mai scumpa, ca la pielea naturala vs pielea sintetica…

Te rog sa ma scuzi, am gresit eu. Vroiam sa spunn piatra de rau, nu piatra naturala, fiindca piatra naturala este si ardezia, si marmura si granitul si altele.. Piatra artificiala, cum ii zici tu, nu cred ca este mai rezistenta. Din ce am vazut eu, in compozitia ei este si ciment sau var, care la o expunere prelungita cu apa sau inghrtul, poate crapa. Poate gresesc. Te sfatuiesc sa intri pe piatra online sau pe alte site-uri care vand piatra de fatade si sa intrebi la call-center. Ei iti pot da sfaturile cele mai bune tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *