Categorii
Intrebari de la cititori

Pret bransament electric stalp la 200 m de teren Giurgiu

Buna ziua. Am achizitionat un teren in Adunatii Copaceni, Giurgiu, cu stalp de curent la 200 m de teren. As dori sa aflu un pret pentru bransamentul electric la aceasta distanta? Multumesc mult .


Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Pret bransament electric stalp la 200 m de teren Giurgiu.

9 răspunsuri la “Pret bransament electric stalp la 200 m de teren Giurgiu”

Trebuie doar sa faci o solicitare de obtinere ATR (aviz tehnic de racordare) la Electrica (sau cum s-o chema furnizorul de energie acolo la tine). In acel aviz vei avea suma exacta pe care o vei avea de plata.

Tot ei stabilesc si daca se poate face racordarea la acel stalp, este posibil sa necesitetransformator, etc. Stiu ca pana la 90 m este vreo 6000 lei, apoi pretul creste. Depinde si ce curent doriti, trifazicul este putin mai scump, dar merita in final.

Problema este ca sumele pe care le dau ei in ATR nu sunt cele reale. Mi s-a spus asta cand l-am ridicat. Va trebui sa mergeti la firme cu ATR-ul si sa va interesati cat va costa in realitate.

Daca s-a inteles corect, ati achizitionat doar terenul. Din ce cunosc prima etapa este avizul de amplasament pt autorizatia de constructie si care spune daca se poate elibera. Vedeti legea ANRE 25/2016, din 5 iulie.
Rog expertii/ firmele autorizate sa ma corecteze daca e, deoarece si eu sunt interesat.

Daca domnul nu doreste sa construiasca, dar are nevoie de curent electric pentru un hidrofor/pompa ca sa ude gradina sau sera sau sa faca pescarie nu are nevoie de autorizatie de constructie. Banuiesc ca poate sa se racordeze la Enel.

Ar fi bine sa fie asa, dar n are sens raportat la legile actuale. Altfel, toata lumea care se afla la mai mult de 100m de sursa, (anre 25/2016, art5), ar primi curent direct cu ATR. Legea amintita enumera 4 alineate, printre care si cel cu distanta mai mare de 100m. Oricum e un topic, cel putin interesant, probabil de aceea nu avem niciun raspuns din partea unei firme autorizate.
Sunt patit, din cauza aceleiasi legi modificate in 2016 cu refuz in 2017. Am tot 200m pana la sursa si 60m pana la primul consumator.
Ar prinde bine si pareri avizate.

Daca distanta fata de retea e mai mare de 100 m, in intravilanul unui oras din Romania anului 2020 nu poti sa te racordezi la reteaua electrica. Delgaz iti da aviz de amplasament favorabil conditionat de o declaratie ca in 2 ani nu vrei curent si fara sa-ti spuna sa nu construiesti ca ai sa stai la lumanare. Personal ma chinui de 1 an si nu stiu cand va extinde primaria reteaua, ziceau ceva de Pastele cailor

Pe mine un racord trifazat la 120 m m-a ajuns 22.000 de lei. Ce trece de 100 m este greu de realizat fara puțin „ajutor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *