Categorii
Intrebari de la cititori Viata la tara

Sa vand apartamentul si sa cumpar casa la tara? Raman si cu bani

Am gasit o casuta la tara, am cautat foarte mult si am vazut multe pana sa ma hotarasc la asta. Pretul ei este de 22000 euro. Vreau sa vand apartamntul din oras si sa cumpar aceasta casa. Pentru apartament am gasit si cumparator cu 55000 euro, deci as ramane si cu o diferenta de bani. La tara as avea teren mare si m-as ocupa cu legume si as creste animale. Trebuie sa ma decid destul de repede, iar acum m-a luat teama. Intrebare: Sa fac acest pas. Sa las orasul pentru sat si sa traiesc din ce produc? Imi place munca, nu dau inapoi cand e de facut treaba.


Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Sa vand apartamentul si sa cumpar casa la tara? Raman si cu bani.

5 răspunsuri la “Sa vand apartamentul si sa cumpar casa la tara? Raman si cu bani”

E vorba de curaj. Nu cred ca vei gasi raspunsul corect aici. Cred ca raspunsul ti-l gasesti singur, in functie de ce simti ca iti place sa faci. Daca ai gasit deja casa la tara eu n-as mai sta pe ganduri. E clar ca asta vrei, deci da-i inainte, vinde apartamentul si cumpara casa 🙂

Fa un plan de afaceri. Nu toti cei ce produc traiesc din aceste produse. Terenul trebuie sa fie suficient, investitia initiala trebuie. Cantareste bine.

De curaj am nevoie, stiu

Ca plan ma gandesc doar ce legume sa produc, terenul este mare si mai ramane doar sa vad unde vand produsele, vreau sa fac si un solar. Vanzarea voi incepe intai printre cunostintele de la oras. La ce plan va referiti?

La oras din ce traiti? Va junge? daca da va vor ajunge si la tara. Aici mai trebuie sa tineti seama de conditiile care va trebui sa vi le creati gen apa curenta, canalizare gaze sau refacere sobe cu lemne, aprovizionare, taiat, spart.
Plan de afaceri insemna sa puneti pe hartie tot.
Costuri: ce aveti nevoie ca materiale initiale, cost lunar de intretinere, acte aprobari, taxe.
Venituri: cat preconizati sa produceti, vindeti, cui si la ce pret.
Numai asa veti iesi pe castig. Trebuie studiata bine piata inainte: este nevoie de flori: faceti sera de flori, de zarzavat: faceti de zarzavat. Pentru productie si consum propriu iesiti bine dar pentru vanzare depinde. Ideal era daca aveati pe cineva din familie care sa se descurce cu vanzarea ca altfel sa le dati la samsari la jumatate de pret iesiti in pierdere.

Este bine sa analizati: pentru cine doriti sa produceti? Ce suprafata doriti sa cultivati si cu ce?? care este piata pentru produsele dumneavoastra si la ce distanta de locul unde produceti? ce experienta aveti in cultura legumelor?
Este bine sa va gandti la un mic plan de afaceri realist. Mult succes va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *