Categorii
Intrebari de la cititori

Solutii dezinfectare beci casa veche, miros urat

Am si eu o intrebare: cum si cu ce pot dezinfecta un beci de la o casa veche? Am cumparat in toamna o casa undeva la tara, camerele si bucataria arata bine, sunt locuibile, o sa dam o mana de var, o sa punem dusumea pe jos si o sa schimbam geamurile si tamplaria. Dar beciul are un miros puternic, intepator asa, nu pare sa fi fost folosit de ani de zile.


De fapt mai mult era folosit in calitate de depozit pentru toate vechiturile. Urmeaza sa-l golim ca sa-l curatam si sa-l amenajam, vrem sa montam acolo rafturi, ca sa putem depozita legume, fructe si conserve pentru iarna urmatoare. Credeti ca daca ii dau cu doua maini de var il consider dezinfectat? Nu stiu daca sunt vietati pe acolo, adica soareci, sobolani etc, in casa nu am gasit urme de rozatoare.

Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Solutii dezinfectare beci casa veche, miros urat.

6 răspunsuri la “Solutii dezinfectare beci casa veche, miros urat”

Buna ziua, Nu sunt specialist, dar am un beci foarte vechi in care insa aerul e fix cum trebuie, usor umed, rece, nesuparator in vreun fel. Va recomand sa il goliti de vechituri in primul rand, nu va puteti inchipui un amarat de pled vechi mucegait cat de urat poate mirosi. Asadar, goliti beciul de toate obiectele, maturati podeaua si lasati usile si ferestrele deschise (beciul meu are si ferestre) cateva zile sa se aeriseasca bine. Daca dupa inchiderea acestora tot vi se pare ca ceva emana un miros suparator investigati mai departe. Rozatoarele nu traiesc acolo daca nu aveti surse de hrana pentru ele.

buna seara…dati mai multe detalii cu privire la beciul respectiv…e in pamint ?…peretii sint de piatra ?…sint tencuiti ?…podeaua e de lemn , beton sau pamint ?…etc…pt a putea sa va dam detalii de reamanajare e nevoie de detalii…pt ca reamenajarea depinde de tipul beciului cum a fost construit
o seara buna

Beciul are peretii din piatra cu ceva lut deasupra (nu ma pricep, fostul proprietar care mostenise casa de la bunici si nici el nu stia prea multe, a zis ca e din piatra) si podeaua din pamant. Nu stiu daca peretii au fost varuiti vreodata. Are si o gura de aerisire care da in spatele casei. Nu stiu daca e suficienta ca sa aerisesc ca lumea beciul. Clar lucru o sa incepem prin a scoate tot ce e in el (poate dam de vreo comoara :)))))), dar sa reusim sa ne luam vreo saptamana libera si sa mai crasca temperaturile. Vreau sa-l putem folosi, de aceea am si cerut sfaturi pentru dezinfectare. Mi se pare foarte util!

ok…prima data trebuie sa scoateti absolut tot de acolo…apoi sa dati jos tencuiala de pamint pina la piatra…apoi sa razuiti podeaua de pamint cam 10 -15 cm si apoi aerisit bine…daca mai pesista mirosul atunci dati cu o solutie concentrata de antimucegai , ciuperci , apa , condens etc…peste tot si pe tavan si pe podea…dupa uscare puteti sa va apucati de interior…izolati peretii cu ce doriti in functie de locul unde se afla…in pamint sau in fundatie exterioara…

Nu m-as fi gandit sa razui podeaua beciului dar daca ma gandesc are sens ce spui. Nu as vrea sa-l izolez, ma gandesc ca fiind in pamant are temperatura optima pentru conserve si altele. Important e sa am beciul dezinfectat. Solutia asta antimucegai de unde o iau?

da e ok atita timp cit nu e umed..pamintul trebuie sxa fie perfect uscat si da trebuie sa razuiesti pt a indeparta mirosul imbibat de atita stat iar solutia o poti gasi oriunde dar incearca asta..e mai eficient…
https://www.bochemit.ro/produse/bochemit-antimucegai.html
… nu stiu cit costa dar merita…
ceea ce nu mi-ai spus…beciul e sub pamint sau la suprafata ?…are iz de umezeala ?
…o seara buna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *