Categorii
Intrebari de la cititori

Tamplarie pvc sau lemn masiv la apartament de bloc?

Ce recomandati pentru ferestrele unui apartament de bloc intre tamplaria pvc sau cea din lemn masiv? Va rog sa nu-mi spuneti ca termopanul din pvc e mai ieftin si cel din lemn e mai frumos, stiu asta. Intrebarea e daca merita sa pun tamplarie de lemn la un apartament de bloc si daca da de ce?


Intrebare de la Olaru, pe adresa redactiei: Tamplarie pvc sau lemn masiv la apartament de bloc?

5 răspunsuri la “Tamplarie pvc sau lemn masiv la apartament de bloc?”

Salut, tamplaria din lemn masiv eu nu as recomanda-o. Lemnul lucreaza si 25 de ani, deci exista riscul deformarii. Daca stai intr-un apartament de „fitze”, in complex rezidential, etc (intelegi la ce ma refer), merita sa-ti pui ferestre si chiar si usi din tamplarie din lemn stratificat (de diverse esenta, forme si culori). Daca este un apartament normal, in functie de banii tai, cu care faci ce vrei tu. Eu, unul, nu mi-as pune la un ap. normal de bloc decat termopan tricameral cu pvc, de la Salamander. SUCCESURI !!!

Eu iti recomand timplaria din lemn triplustratificat cu geam termopan. Sunt mai multe esente din care se poate fabrica. Eu am din -meranti- un lemn putin mai moale decit stejarul de 15(cincisprezece) ani si sunt foarte multumit(tot la apartament de bloc si nu din acela de „fitze”).AVANTAJE: nu se deformeaza deloc(este triplustratificat), este tratat impotriva cariilor, fungilor, incendiu, izolatie termica si fonica fff buna si iti poti alege culoarea , de la lemn natur, la maro, wenge etc dupa preferinta. Eu il am lacuit cu lac bio mat si nu s-a produs fenomenul de incretire sau dezlipire de la montare si pina in prezent. DEZAVANTAJE: destul de scump , cam dublu fata de cel din PVC, ia din suprafata vitrata cam cu 2 cm pe fiecare latura, toata feroneria aferenta este de f buna caliate , deci scumpa. Si in final un sfat amical: mergi la cineva care are asa ceva montat si vezi cum arata, intraba cum se comporta si apoi cugeta. Apropo, pvc-ul este garantat 15 ani , apoi intervine fenomenul de imbatrinire, deci trebuie inlocuit. Bafta!!!

Nu stau intr-un bloc de fitze, adica apartamentul e intr-un bloc mai vechi, dar trebuie sa-l renovez. Daca ar fi dupa mine i-as obliga pe toti locatarii blocurilor sa aiba tamplaria la fel, ca sa arate blocul frumos pe dinafara. De aceea si inclin spre temopane albe, sotia vrea din lemn stratificat ca arata mai bine. Inteleg ca si termopanele se schimba sau cedeaza dupa o vreme. Sper ca tamplaria din lemn stratificat sa tina mai mult din moment ce costa mai mult decat dublu decat aia din pvc.

Partea de exterior se poate vopsi in orice culoare . Cei ce mi-au facut mie timplaria au avut o lucrare undeva pe linga Bucuresti cu lemnaria de culoare rosu( asa a vrut doamna …ha,ha,ha). Si cea din PVC poate fi de doua culori. Doamna are dreptate. E ceva deosebit. Inca ceva. Intreaba meseriasul daca lemnul a fost intii fiert si apoi au fost lipite cele trei straturi de lemn.( 6649-ro.all.biz/), ianici a fost cel ce a lucrat la mine.

Salutare d-le Olaru
Din punctul meu de vedere tamplaria din lemn stratificat este mai buna dar nu trebuie sa uitam ca ne bagam slugi, deoarece necesita mantenanta in fiecare an pe exterior,frecat si vopsit. Si daca locuiti la bloc la un etaj superior,cum o faceti, banuiesc ca nu puteti zbura…Tamplaria din pvc daca se deterioreaza se deterioreaza dupa vreo 30 de ani si atunci se poate schimba decat profilul pvc. Geamul termopan s-au tripan putand fi utilizat in continuare fara probleme.Asta este parerea mea dvs faceti cum vreti si cum credeti ca este mai bine pentru dvs.Sanatate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *