Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere culori scara si pardoseala in living pereti albi

Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor pentru amenajarea livingului, peretii sunt albi, coltar alb cald, am un perete pe care punem piatra naturala (culoare crem). Ne gandeam la mobilierul de living maro wenge, usile wenge sau poate ne sugerati altceva, nu stim scara si pardoseala din living ce culoare sa le facem. Ne ajutati cu o sugestie?


Intrebare de la Anonim, pe adresa redactiei: Alegere culori scara si pardoseala in living pereti albi.

Un răspuns la “Alegere culori scara si pardoseala in living pereti albi”

Buna, Anonim!

O sa incep prin a sublinia ca ideal ar fi ca aprchetul pe care il veti alege pentru pardoseala din living ar trebui sa fie folosit si in celelalte incaperi din casa unde intentionati sa folositi parchet. O locuinta trebuie privita ca un tot unitar si parchetul ar trebui ales la fel ca tamplaria exterioara si usile de interior: acelasi pentru toate spatiile. Recomand un parchet luminos intr-o nuanta calda de stejar, deschis spre mediu.

Apoi, la intrebarea initiala, daca recomand usi de interior si mobila wenge, aspunsul meu este nu. Poate ca sunt subiectiva (recunosc ca nu ma dau in vant dupa wenge), dar cred ca pe langa faptul ca suprafetele de aceasta culoare sunt mai pretentioase la intretinere (stii cum se vede praful pe o masa sau o polita wenge?), aduc o nota aspra si dura decorurilor in care sunt folosite. Prin urmare, daca nu va place ideea unor usi albe sau ivoire (cum as fi ales eu), recomand sa asortati usile de interior, treptele si balustrada starii interioare cu parchetul, in scopul obtinerii unui decor armonios si unitar.

Dupa ce va veti rezuma la o singura nuanta de lemn pentru cele trei elemente importante (scara interior, usi si parchet) va va fi mult mai simplu sa jonglati in alegerea culorii pieselor de mobilier. Abia acum pot spune ca puteti folosi wenge (sau un alt furnir inchis la culoare) in compozitia mobilei din living, insa nici acum nu as recomanda sa faceti in intregime mobila in aceasta culoare. Recomand in schimb o combinatie de culori: carcasa wenge si fronturi stejar albit, de pilda. Cateva exemple de mobila bi sau tricolora pentru living gasesti aici: https://www.casadex.ro/2017/06/modele-frumoase-de-mobilier-pentru-livingurile-moderne/2-mobila-ultramoderna-living-in-doua-nuante-de-gri-si-furnir-de-lemn/ aici: https://www.casadex.ro/2017/06/modele-frumoase-de-mobilier-pentru-livingurile-moderne/3-design-mobila-moderna-living-furnir-de-lemn-cu-gri-inchis-mat/ aici: https://www.casadex.ro/2015/07/living-idei-de-amenajare-a-peretelui-cu-televizorul/4-tv-ecran-plat-living-montat-pe-perete-placat-cu-panouri-din-lemn/ sau aici: https://www.casadex.ro/2015/07/living-idei-de-amenajare-a-peretelui-cu-televizorul/2-set-mobila-alb-si-maro-decor-perete-televizor-living-modern/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *