Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare dormitor cu nisa, cum pun mobila?

Buna seara. Trebuie sa amenajez doua dormitoare. Problema este ca au o nisa si nu stiu cum sa pun mobila pentru a profita la maxim de spatiul pe care il am la dispozitie. Daca imi puteti da o adresa de e-mail, v-as putea trimite o schita. Va multumesc.


Intrebare de la Tara, pe adresa redactiei: Amenajare dormitor cu nisa, cum pun mobila?

3 răspunsuri la “Amenajare dormitor cu nisa, cum pun mobila?”

Multumesc pentru schite, Tara! Am facut si eu, la randul meu, doua simulari de amenajare a celor doua spatii cu nise in baza schitelor tale. Le poti vedea in imaginile atasate mai jos, primele 4 imagini sunt cu dormitorul mare si celelalte cu dormitorul mic. Dar inainte de a te lasa sa le vizionezi as vrea sa fac urmatoarele precizari:

– In dormitorul mare/matrimonial iti recomand sa proiectezi in nisa existenta rafturi pe intreaga inaltime a peretilor (doar pe 2 dintre cei 3 pereti din interiorul nisei, ca sa te si poti misca in interiorul dressingului pe care il vei obtine). De asemenea, fie alegi sa inchizi dressingul cu o usa, fie proiectezi dulapurile/politele respective cu usi glisante, ca sa nu se vada continutul lor si sa feresti hainele si obiectele pe care le vei depozita acolo de praf.

– Pentru a suplimenta spatiul de depozitare si pentru a pastra o simetrie a acestuia m-am gandit sa incadrez patul matrimonial de doua dulapuri inalte legate intre ele cu un corp suspendat.

– In cazul in care va doriti si un tv in dormitorul matrimonial recomand montarea acestuia pe perete, iar sub el cred ca nu strica sa montati o comoda cu sertare.

Dormitorul mic

Pentru ca nu ai specificat cine va locui in acest dormitor, am mers pe varianta amenajarii unui dormitor dublu secundar, dotandu-l cu un pat matrimonial (mentiune: ambele paturi din schite au 200 cm lungime si cate 160 si respectiv 170 cm latime). Si, din moment ce in aceasta camera incape si un pat dublu (de 170 cm latime), e clar ca are loc lejer un pat de o persoana, in cazul in care aceasta camera va fi locuita de un copil sau un tanar/tanara.

De aceasta data am ales sa nu transform nisa in spatiu de depozitare, considerand ca dulapul de colt si comoda cu sertare asigura destul loc, ci am proiectat un spatiu de lucru dotat cu un birou si un scaun in nisa din perete.

Daca ai si alte intrebari sau vrei sa discutam in continuare pe imaginile de mai jos, ma gasesti aici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *